Mihai Gadea si Mugur Ciuvica vor fi audiati in dosarul Antena Group - RCS&RDS

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 11:00
9362 citiri
Mihai Gadea si Mugur Ciuvica vor fi audiati in dosarul Antena Group - RCS&RDS
Foto: Facebook/Mihai Gadea

Instanta suprema a decis, vineri, ca directorul Antena 3, Mihai Gadea, si invitatul permanent al postului Mugur Ciuvica sa fie audiati ca martori in dosarul in care Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, este acuzat ca l-ar fi santajat pe Ioan Bendei, administrator RCS&RDS.

Instanta suprema a audiat-o, la termenul de vineri, pe Raluca Puscas, fost director juridic al Antena TV Group.

Ea a povestit ca, pe 23 aprilie 2013, a fost invitata in biroul lui Sorin Alexandrescu, unde a primit contractul dintre SC Bodu SRL (firma care apartine lui Dumitru Dragomir) si RCS&RDS.

"Seara a avut loc sedinta cu Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu si Alexandru Popa. Contractul era insotit de acte aditionale si un proces-verbal incheiat intre partile din contract. Nu mai stiu cate acte aditionale erau, Alexandrescu mi-a spus sa ma uit peste documente, pentru ca urmeaza sa le discutam ulterior. (...) Sedinta a fost spre seara aceleiasi zile, in biroul Cameliei Voiculescu. (...) Am discutat pe marginea contractului, iar Alexandrescu sau Camelia, nu mai retin care dintre ei, mi-a spus sa redactez o scrisoare ca din partea Jurnalului National, care sa fie trimisa spre partile din contract si catre Dumitru Dragomir. Mi s-a spus sa cerem prin scrisoare un punct de vedere cu privire la contract si sa mentionez ca e nevoie de punctele de vedere pentru o ancheta jurnalistica. Alexandrescu nu mi-a spus de unde are acele documente", a aratat martorul.

Intrebata de instanta daca inculpata Camelia Voiculescu avea vreun cuvant de spus in luarea deciziilor din cadrul firmei, martorul a raspuns afirmativ.

"Se discutau deciziile cu ea, se implica in activitatea societatii, era consultata referitor la programe, la situatii financiare. Am asistat la discutii pe marginea programelor care urmau sa se difuzeze, referitoare la programe care urmau sa se achizitioneze. Cele mai importante decizii din companie erau discutate cu ea, nu doar programe, ci si situatii financiare", a continuat Raluca Puscas.

Chestionata de judecator in ce context i s-a cerut restituirea contractului si daca au mai fost discutii despre acest subiect, Puscas a aratat: "Cu putin timp inainte sa fiu chemata la DNA, Camelia Voiculescu m-a chemat la o discutie la ea in birou, unde mi-a spus ca daca voi fi chemata la audieri, sa declar ca ea si Sorin Alexandrescu nu au stiut nimic despre acele scrisori care au fost transmise".

Judecatorul Aurel Gheorghe Ilie a mai dorit sa stie daca, la momentul in care au avut loc acele discutii, martorul mai colabora cu Antena Group. "Da. Mi-am dat demisia dupa ce au avut loc acele discutii", a aratat femeia.

Martorul a mai spus ca stia de existenta mai multor litigii intre Antena Group si RCS&RDS si ca se discuta in perioada respectiva despre retransmiterea canalelor din grup de catre RCS&RDS.

La urmatorul termen, din 17 februarie, urmeaza a fi audiati ca martori Mihai Gadea si Mugur Ciuvica, angajati ai postului Antena3.

Mihai Gadea trebuia audiat la termenul de vineri, dar nu s-a prezentat pe motiv ca este plecat in Statele Unite, in interes de serviciu.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 12 mai 2016, pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.

Reactia fiicei lui Dan Voiculescu, dupa ce a fost condamnata la inchisoare cu suspendare

Sorin Alexandrescu sustine ca dosarul sau e fabricat pe declaratii mincinoase

Decizia a fost contestata la instanta suprema.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Mihai Gadea Mugur Ciuvica audiati, #dosar santaj Antena 3 , #Antena 3