Ce spune un membru CNA dupa sutele de reclamatii pe derapajele Romania TV: V-ati uitat la Digi? Nici urma de echilibru

Marti, 07 Februarie 2017, ora 15:48
33974 citiri
Ce spune un membru CNA dupa sutele de reclamatii pe derapajele Romania TV: V-ati uitat la Digi? Nici urma de echilibru
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa cheme in adunarea care va avea loc miercuri, 15 februarie, reprezentanti ai posturilor de stiri, pentru a purta o discutie despre etica si respectarea legii audiovizuale.

Propunerea de a invita reprezentantii televiziunilor pentru o discutie la CNA i-a apartinut Monicai Gubernat, care este de parere ca "acum nicio televiziune nu mai respecta legea".

Ea a facut trimitere si la felul in care au fost reflectate, in ultimele zile, protestele fata de ordonanta Iordache, care au avut loc in Bucuresti si in tara, amintind de numarul manifestantilor vehiculat de posturi de stiri precum Digi 24 si B1TV.

"Problemele sunt grave si ar trebui sa le discutam franc - de la publicitate la politica editoriala, despre lipsa impartialitatii, a echilibrului pe posturile considerate candva cele mai echilibrate si corecte", a declarat Monica Gubernat.

"In acest moment niciun radiodifuzor nu mai respecta legea. Am ceva rezerve la B1 TV. In schimb, v-ati uitat la Digi? Nici urma de echilibru in studio, in ultima saptamana. Ei fiind candva un etalon, da?", a adaugat membrul CNA.

Valentin Jucan, Dorina Rusu si Florin Gabrea au votat "impotriva" acestei initiative.

Comentariile Monicai Gubernat vin in contextul in care la CNA au fost depuse sute de sesizari despre derapajele de la Romania Tv si Antena 3 in transmiterea informatiilor despre ordonanta prin care s-a dorit modificarea Coduriloe Penale si despre protestele ce au urmat.

Sesizarile depuse pe tema stirilor false si a protestelor, in numar de circa 1.500, mai au, insa, de asteptat.

Amintim ca Romania TV a difuzat, pe 31 ianuarie, mesajul ca "Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie si gratiere", ceea ce a starnit revolta, iar CNA a primit un numar record de reclamatii pe aceasta tema, nu mai putin de 900.

Minciuna de la Romania TV ca Iohannis cere legea gratierii, urmata de sesizari record la CNA: Nu poti sa te faci ca nu vezi!

De asemenea, CNA a primit alte sute de reclamatii la adresa Antena 3, B1 TV, Realitatea TV si Romania TV, pentru modul in care au prezentat protestele din ultimele zile.

Cum au prezentat TV-urile protestele: La Romania TV s-a vorbit ca se poate folosi "munitie reala impotriva manifestantilor". La Antena3, "tunuri cu apa"

In sedinta de martea trecuta, CNA a dat mai multe amenzi posturilor de stiri, insa pentru emisiuni difuzate in timpul campaniei electorale pentru parlamentarele de ani trecut.

Televiziuni amendate de CNA dupa ce au spus ca Soros controleaza tot in Romania. Sesizarile pe proteste mai au de asteptat

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#televiziuni sedinta CNA, #posturi stiri CNA etica, #amenzi televiziuni , #CNA