Jurnalistul Adrian Bucur, verificat pentru incompatibilitate dupa ce a fost numit consilier in Guvernul Ciolos

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 22:15 4005 citiri
Foto: Facebook/Adrian Bucur

Jurnalistul Adrian Bucur va fi verificat pentru incompatibilitate, deoarece este in acelasi timp si angajat al Televiziunii publice, si consilier la Ministerul Culturii pe comunicare audiovizuala.

Acesta isi depusese saptamana trecuta demisia din TVR, dar si-a retras-o, transmite Pagina de Media.

Sefa TVR, Irina Radu, a declarat pentru sursa mentionata ca nu a primit demisia jurnalistului.

"Nu am primit nicio demisie de la Adrian Bucur. Am solicitat verificarea situatiei lui la departamentul de resurse umane", a spus aceasta.

In regulamentul de functionare al TVR se spune ca: "Nu pot fi salariati ai Societatii Romane de Televiziune - in calitate de realizatori, prezentatori, producatori sau corespondenti - persoane care fac parte din personalul salarizat al autoritatilor publice, precum si al altor institutii publice in care personalul este desemnat de autoritati constituite prin efectul unei optiuni politice partizane exprimate explicit."

La randul sau, jurnalistul spune ca legea este de partea sa.

"Legea imi permite sa imi iau o alta slujba la jumatate de norma", a sustinut Adrian Bucur.

Referitor la faptul ca s-a razgandit in privinta demisiei, jurnalistul sustine ca: "Am reconsiderat demersul meu la rugamintea si bunele intentii ale unor oameni de televiziune si nu numai, care vad din televizunea publica o institutie solida, de viitor, pentru buna informare a publicului contribuabil.

E mult de facut in acest sens si sunt decis sa merg mai departe pentru asta. De altfel am fost la fel de decis si cand am ocupat o functie de conducere in televiziune".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News