Jurnalistii TVR se revolta #sieusuntcapdeporc: Suntem consternati de dispretul pe care il arata Doina Gradea. Nu ne lasam intimidati!

Joi, 03 Mai 2018, ora 18:26 11734 citiri
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Jurnalistii de la postul public de televizune au initiat o scrisoare publica in care ii cer sefei TVR Doina Gradea (foto) sa prezinte scuze pentru faptul ca s-a referit la una dintre colegele lor cu sintagma "cap de porc".

Totodata, acestia se declara ingrijorati de dispretul pe care atat Gradea, cat si seful TVR 1 Eduard Darvariu il au fata de principiile meseriei de jurnalist, asa cum reiese din inregistrarile facute publice joi de Dragos Patraru.

Iata integral textul scrisorii:

"Noi, jurnalistii Directiei Stiri a TVR, suntem consternati si indignati de limbajul folosit de presedintele-director general (PDG) Doina Gradea la adresa unui reporter si a redactiei, in general. Ii solicitam doamnei PDG sa ceara scuze colegei noastre, un jurnalist onest si profesionist, care a actionat in interesul public.

In acelasi timp, ne declaram ingrijorati de dispretul pe care doamna Doina Gradea si domnul Eduard Darvariu il arata fata de principiile si misiunea televiziunii publice si fata de cei care incearca sa le respecte si sa le puna in practica, intr-un peisaj mediatic tot mai dificil si lipsit de reguli.

O asiguram pe doamna Doina Gradea ca nu suntem 'hateri de profesie', incercam doar sa ne facem meseria si sa ne respectam publicul, desi de cele mai multe ori nu este deloc usor.

De Ziua Libertatii de Expresie, dar nu numai, ne asiguram telespectatorii ca vom continua sa respectam regulile profesiei, misiunea TVR si interesul public si nu ne vom lasa intimidati".

#sieusuntcapdeporc

Scrisoarea a fost distribuita pe Facebook de jurnalista Ramona Avramescu, care a adaugat si un comentariu personal.

"M-am trezit de dimineata cu gandul ca ar trebui sa scriu ceva de ziua meseriei noastre si a celor care o fac. N-am avut nici o idee geniala si am lasat-o balta. Pana la urma, impreuna cu colegii mei de la Stirile TVR am scris asta, desi mi-as fi dorit din tot sufletul sa nu fie nevoie sa o fac. #sieusuntcapdeporc

(Lista de semnaturi se tot mareste si ramane deschisa) ", a scris jurnalista.

Ramona Avramescu este reporterul roman despre care a scris presa din intreaga lume dupa ce, prin intrebarile sale, l-a determinat pe presedintele american Donald Trump sa promita pentru prima data public ca SUA vor respecta articolul 5 al Tratatului NATO.

Buzz Feed: Un reporter din Romania a reusit ce n-au putut toti liderii NATO (Video)

De asemenea, mesaje de sustinere pentru jurnalista jignita, dar si de revolta fata de modul in care conducerea TVR intelege rolul presei apar pe paginile de socializare ale tot mai multor jurnalisti de la postul public, impreuna cu eticheta #sieusuntcapdeporc.

Dezvaluirile lui Patraru

realizatorul TV Dragos Patraru a publicat o inregistrare incredibila in care directorul SRTV, Doina Gradea, ii insulta si ii umileste pe jurnalistii televiziunii publice.

In inregistrare apar doi sefi din Societatea Romana de Televiziune (SRTV), despre care Patraru sustine ca vor sa aserveasca televiziunea publica Puterii, la ordin politic sau pur si simplu din slugarnicie.

Cei doi sunt directorul general Doina Gradea si Eduard Darvariu, director TVR 1 si producator executiv.

Vezi aici despre ce e vorba in inregistrarile publicate de Dragos Patraru

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News