Jucan critica Digi24: Legitimarea lui Nariskin in fata romanilor, o sfidare la adresa UE si SUA

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 16:17
5512 citiri
Jucan critica Digi24: Legitimarea lui Nariskin in fata romanilor, o sfidare la adresa UE si SUA
Foto: Digi24

Prezenta in studioul postului de televiziune Digi24 a presedintelui Dumei de stat din Rusia, Serghei Nariskin, caruia i-a fost interzis accesul pe teritoriul UE, este un demers de presa inacceptabil, apreciaza Valentin Jucan, membru in CNA.

"Sergei Naryshkin, presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse, persoana careia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Uniunii Europene prin Decizia Consiliului UE 145/2014 este prezentat romanilor de catre un post de televiziune. Este adevarat ca fiecare radiodifuzor isi stabileste propria politica editoriala, insa aceasta independenta editoriala comporta, totusi, si responsabilitati fata de public.

Consider ca prezenta televizata a acestei persoane sanctionate la cel mai inalt nivel european este o eroare majora. Legitimarea lui Naryshkin in fata romanilor este, in opinia mea, o sfidare la adresa parteneriatului pe care Romania il are cu Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii", se arata intr-un comunicat postat pe Facebook de Valentin Jucan.

Totodata, acesta subliniaza faptul ca in actualul context geopolitic, presa din Romania ar trebui cu atat mai mult sa promoveze valorile europene.

"De asemenea, remarc faptul ca aceasta aparitie televizata este o continuare a incercarilor (mai generale) de manipulare a opiniei publice din Romania in privinta politicilor internationale duse de Federatia Rusa, politici care au dus tocmai la sanctionarea presedintelui Dumei de Stat.

Mai mult, contextul geopolitic in care ne aflam reclama intarirea presei romanesti in privinta promovarii valorilor europene si a parteneriatelor la care ne-am angajat din credinta, nu din conjunctura. Este inacceptabil acest demers de presa", sustine Valentin Jucan.

Prezenta la Bucuresti a lui Serghei Nariskin, la invitatia lui Calin Popescu Tariceanu, a fost puternic contestata si s-a soldat cu proteste in Senatul Romaniei.

Oficial rus interzis in UE, primit in Senatul Romaniei. Protest cu bannere si mesaje transmise lui Putin (Galerie foto&video)

Oficial rus interzis in UE, primit in Senatul Romaniei - numeste protestul "un gest nerusinat"

Oficial rus interzis in UE, primit in Senatul Romaniei: Scutul antiracheta e alegerea politicienilor, nu a poporului

Presedintele Dumei de Stat este pe lista oficialilor rusi carora li s-a interzis accesul pe teritoriul UE dupa anexarea Crimeii. In luna iulie, Finlanda i-a interzis accesul la summit-ul OSCE.

Oficialul rus aflat in Bucuresti, despre interdictia de a intra in UE: O actiune a unui barbar

Oficial rus interzis de UE, prezent la Parlamentul Romaniei. Se cere demisia lui Tariceanu

Ce interese l-au indemnat pe Tariceanu sa forteze incalcarea unei decizii a UE?

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Serghei Nariskin Digi24 Jucan, #Serghei Nariskin Romania , #televiziune