Jos Basescu ii costa scump: Mihai Gadea si Mircea Badea, amenda uriasa de la CNA

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 16:18
10431 citiri
Jos Basescu ii costa scump: Mihai Gadea si Mircea Badea, amenda uriasa de la CNA
Foto: Facebook/Julio Iglesias Jr

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, amendarea postului Antena 3 cu 15.000 de lei, pentru emisiunile "Sinteza zilei" in care a fost invitat Julio Iglesias Jr. si "In gura presei", in care Mircea Badea a facut afirmatii jignitoare la adresa lui Catalin Prisacariu.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat, in sedinta de marti, editia din 14 mai a emisiunii "Sinteza zilei", in care a fost invitat cantaretul Julio Iglesias Jr. si in care, la finalul acesteia, artistul a spus in limba romana "Jos Basescu", la solicitarea moderatorului, Mihai Gadea, precum si editia "In gura presei" din 5 - 6 aprilie (ora 23.57), cand Mircea Badea a facut in mod repetat afirmatii ce pot fi considerate jignitoare si licentioase la adresa fostului prezentator B1 TV Catalin Prisacariu.

Mihai Gadea, dupa de ce l-a pus pe Julio Iglesias Jr. sa spuna "Jos Basescu": Am folosit strigaturi din folclorul urban

In urma discutiilor, CNA a decis amendarea postului Antena 3 cu suma de 15.000 de lei.

Astfel, membrii CNA Viorel-Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Laura Georgescu, Valentin Jucan si Lorand Turos au votat "pentru" aplicarea sanctiunii, iar Monica Gubernat si Rasvan Popescu au votat "impotriva".

In urma difuzarii emisiunii "Sinteza Zilei", CNA a primit 21 de reclamatii privind momentul in care Mihai Gadea l-a determinat pe Julio Iglesias Jr. sa rosteasca in limba romana "Jos Basescu".

Una dintre sesizarile transmise Consiliului a fost chiar din partea reprezentantei lui Julio Iglesias in Romania, Gabriela Ristea.

Radu Herjeu a spus, in sedinta de marti, ca ceea ce s-a intamplat in emisiunea "Sinteza Zilei" in care a fost invitat Julio Iglesias Jr. a fost o atingere adusa "demnitatii si respectabilitatii omului", iar atitudinea moderatorului este "greu de calificat".

In emisiunea "In gura presei" din 5 - 6 aprilie (ora 23.57), Mircea Badea a facut in mod repetat afirmatii ce pot fi considerat jignitoare si licentioase, la adresa fostului prezentator B1 TV Catalin Prisacariu. Emisiunea a fost redifuzata de postul de televiziune Antena 1 pe 6 aprilie, de la ora 10:47, fara modificari si fara marcaj de avertizare.

Sanctiunea a fost propusa de membrul CNA Radu Herjeu, in baza articolelor 30 din Codul Audiovizualului - "Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, viata privata, onoarea si reputatia, precum si dreptul la propria imagine" -, 32 (1) - "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte, in scopul de a vatama sau de a pagubi pe altul ori profitand de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor" - si 40 (3) - "Moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Antena amenda Julio Iglesias Jr, #Antena amenda CNA Iglesias Jr, #Antena amenda CNA Mircea Badea, #Mircea Badea CNA Catalin Prisacariu , #CNA