Insolventa aduce cenzura in TVR? "Ar insemna o intoarcere la comunism!"

Luni, 07 Martie 2016, ora 16:15
1973 citiri
Insolventa aduce cenzura in TVR? "Ar insemna o intoarcere la comunism!"
Foto: Arhiva Ziare.com

Sindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind - filiala TVR spune ca a luat act cu ingrijorare de cele mai recente declaratii de presa ale unor politicieni care anunta modificarea Legii numarul 41/1994 in vederea crearii conditiilor declararii starii de insolventa in Societatea Romana de Televiziune.

"Din nefericire, atat Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE, cat si Liviu Dragnea, presedintele PSD, dar nu numai ei, sustin ca singura cale de salvare a Televiziunii Publice este insolventa, eludand cu buna stiinta cauzele adevarate ale crizei institutiei si solutiile reale ale rezolvarii acesteia", se spune intr-un comunicat remis de Biroul Executiv SRJ MediaSind - filiala TVR.

Televiziunea Romana va putea cere intrarea in insolventa

Totodata, Sindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind - filiala TVR reaminteste clasei politice ca Societatea Romana de Televiziune a ajuns in aceasta situatie "in urma unor decizii politice gresite, care au dus la numirea unor politruci incompetenti la conducerea institutiei".

"Managementul haotic si, uneori, chiar fraudulos, dublat de decizia politica de blocare a cuantumului taxei la nivelul din anul 2003 (4 lei, cea mai mica din Europa) au dus la acumularea unor datorii mari si la prabusirea institutiei.

Din pacate, in mod ipocrit, clasa politica nu-si asuma aceste decizii si apeleaza la o solutie-surogat pentru a-si salva imaginea in detrimentul acestei institutii atat de importante pentru societatea romaneasca. Este de retinut faptul ca Televiziunea Romana, institutie publica strategica si de interes national, care face parte din ADN-ul institutional al tarii, trebuie salvata, dar nu cu pretul insolventei", se arata in acelasi comunicat.

Riscul cenzurii in TVR

Totodata, Sindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind - filiala TVR "atentioneaza ca insolventa, pe langa faptul ca ar introduce un fel de 'stare de necesitate' in Televiziunea Nationala, situatie in care s-ar legitima abuzul, creeaza cale libera introducerii cenzurii".

"O institutie aflata in administrare judiciara, in orice forma aleasa, nu poate asigura libertatea de exprimare a jurnalistilor. Cetatenii nu ar trebui sa plateasca un pret atat de mare si care ar insemna o intoarcere la comunism, pentru a acoperi ipocrizia politica.

In contextul politic al anului 2016, exista pericolul ca insolventa TVR si introducerea cenzurii sa devina teme de campanie electorala", se spune in comunicat.

In plus, Sindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind - filiala TVR face un apel la luciditate si responsabilitate catre toti decidentii politici sa nu adopte "o solutie pripita care ar putea intoarce Romania din parcursul ei european".

SRJ MediaSind-filiala TVR considera ca redresarea Televiziunii Publice se poate realiza prin modificarea Legii de organizare si functionare a SRR si SRTV, in regim de urgenta, "in sensul asigurarii premiselor unei depolitizari reale prin numirea in consiliile de administratie a unor persoane cu notorietate profesionala si inalta tinuta morala, neimplicate politic".

Totodata, SRJ MediaSind-filiala TVR spune ca redresarea Televiziunii Publice se poate face si prin adoptarea unor solutii economice realiste pentru eliminarea datoriilor TVR si indexarea taxei, astfel incat sa poata asigura functionarea normala a institutiei.

SRJ MediaSind-filiala TVR mai spune ca este necesara anchetarea cu celeritate de catre institutiile abilitate a plangerilor care vizeaza faptele de coruptie reclamate din TVR si recuperarea prejudiciilor de la cei vinovati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#insolventa TVR cenzura, #TVR insolventa comunism, #TVR insolventa , #TVR