Incercare de a salva OTV, in Parlament

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 22:11
2658 citiri
Incercare de a salva OTV, in Parlament
Foto: Arhiva

Deputatul PP-DD Liliana Minca a anuntat joi ca a solicitat presedintelui Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, comisie din care si ea face parte, sa-i invite in prima sedinta pe membrii Consiliului National al Audiovizualului pentru a-si prezenta activitatea si proiectele viitoare, dar si pentru a discuta despre decizia CNA privind retragerea licentei postului de televiziune OTV.

"Ca membru al Comisiei pentru Cultura, astazi am inregistrat la Camera Deputatilor, in atentia presedintelui comisiei, Gigel Stirbu, o adresa in care cer sa convoace comisia.

Avand in vedere ca membrii CNA au fost audiati in vederea numirii in legislatura trecuta, precum si faptul ca activitatea acestui organism a fost adusa la cunostinta comisiei in vechea ei componenta, am solicitat includerea pe ordinea de zi a primei sedinte a comisiei invitarea CNA.

Am considerat necesar ca membrii actualei comisii sa fie informati cu privire la activitatea CNA, cu privire la reglementarile in domeniu, precum si cu privire la proiectele viitoare.

Am solicitat, de asemenea, includerea pe ordinea de zi a primei sedinte a comisiei discutarea deciziei privind retragerea licentei postului de televiziune OTV din 22 ianuarie 2013, avand in vedere ca am fost sesizati printr-o petitie semnata si sustinuta de romanii din toata tara cu privire la actiunile CNA luate in baza unor decizii catalogate drept subiective, arbitrare, discriminatorii si, pot sa spun eu, abuzive", a declarat Minca intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

Prezent la conferinta de presa, patronul OTV Dan Diaconescu a spus ca reprezentantii PP-DD vor face aceeasi sesizare si catre Senatul Romaniei.

"Cred ca cele doua Comisii de cultura ale Parlamentului ar trebui sa-i invite pe cei 10 membri ai CNA care au participat la acea sedinta sa explice cum s-a ajuns, de exemplu, la introducerea pe ordinea de zi a unui subiect legat de OTV, pe ordinea de zi care nu prevedea acest lucru, sa explice cum de au acceptat ca doamna Georgescu sa conduca acea sedinta in calitate de presedinte al CNA, desi nu era numita oficial presedinte al CNA si mai ales sa explice cum s-au gandit sa certe o televiziune care nu a platit o amenda cand stiau cu totii prea bine ca de un an si ceva acea televiziune nu mai dispune de conturile ei si de banii ei, pentru ca banii din conturile OTV apartin unui administrator judiciar pe care statul roman l-a ales, firma fiind in insolventa", a precizat Dan Diaconescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#licenta OTV discutie Parlament, #Comisie cultura licenta OTV , #OTV
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Vorbe din piaţă: "Până nu lichidează Ol'chimu', nu mai pupăm noi