HBO face un serial despre tehnicile de recrutare ale jihadistilor

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 18:42
2135 citiri
HBO face un serial despre tehnicile de recrutare ale jihadistilor
Foto: Facebook/HBO Romania

Regizoarea americana Kathryn Bigelow, premiata cu doua Oscaruri in 2010 pentru filmul "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", va produce pentru postul de televiziune HBO un serial ce va prezenta tehnicile de recrutare utilizate de jihadisti.

Rapperul si poetul canadian de origine somaleza K'naan Warsame va scrie scenariul pentru acest proiect de televiziune, care se va intitula "The Recruiters". El va fi, de asemenea, producatorul si regizorul serialului. Kathryn Bigelow va fi producator executiv al show-ului TV, informeaza hollywoodreporter.com.

Serialul, ce are la baza o idee originala, doreste sa dezvaluie telespectatorilor o lume care nu este vizibila la prima vedere. Cu o actiune plasata in statul american Minnesota, aceasta drama "va inlatura acea cortina de fier acoperitoare, pentru ca telespectatorii sa vada acea lume impenetrabila a recrutarii jihadiste", precizeaza producatorii serialului.

Pentru Katheryn Bigelow, serialul "The Recruiters" reprezinta o noua colaborare cu postul HBO, pentru care a regizat in 2010 episodul-pilot al serialului "The Miraculous Year".

Kathryn Bigelow s-a nascut in San Carlos, California, in 1951. Si-a facut primele studii in domeniul picturii si a fost recunoscuta pentru talentul ei. Astfel, a primit o bursa si a ajuns sa studieze mai departe la New York. Si-a indreptat apoi atentia asupra filmului si a ales sa urmeze cursurile Universitatii Columbia.

Si-a facut debutul regizoral in 1978, cu scurtmetrajul "The Set-Up". Primul ei film de lungmetraj, caruia i-a scris si scenariul, a fost "Loveless" (1982), pe care l-a regizat impreuna cu Monty Montgomery.

Punctul culminant al carierei a fost atins odata cu drama de razboi "The Hurt Locker", proiectat prima oara la Festivalul de Film de la Venetia din septembrie 2008 si avand premiera in Statele Unite ale Americii in iunie 2009.

Filmul, cu Jeremy Renner in rolul principal, a primit numeroase distinctii si a intrat in competitie pentru premiile Oscar 2010, unde a fost desemnat cel mai bun film, Kathryn Bigelow devenind prima femeie-regizor premiata cu Oscar. Desi a pierdut la Globurile de Aur in fata fostului ei sot James Cameron, filmul ei a castigat, printre altele, premiul Asociatiei Regizorilor Americani si sase trofee BAFTA.

Urmatorul ei film cu tematica de razboi a fost "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012), despre misiunea ultrasecreta care a dus la capturarea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden. Acest lungmetraj regizat de Kathryn Bigelow s-a aflat in centrul a numeroase controverse inca de la lansarea sa, intrucat prezinta scene de tortura a unor persoane care ar fi contribuit la localizarea fostului lider al retelei al Qaida.

Mai multe voci au spus despre "Zero Dark Thirty" - care a primit in 2013 un Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - ca ar fi fost un instrument de propaganda electorala pentru realegerea presedintelui american Barack Obama.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#serial jihadisti HBO, #serial tehnici recrutare jihadisti, #Kathryn Bigelow serial HBO , #televiziune