Guvernul majoreaza masiv bugetul TVR si al Radioului public. Tolontan: Din acesti bani traieste toata presa privata!

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 16:10 9468 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Potrivit proiectului de buget pe 2017 elaborat de Guvernul Grindeanu, TVR va primi anul acesta 950 de milioane de lei, cu 662% mai mult fata de 2016, an in care bugetul institutiei a fost de 124,7 milioane de lei. In acest fel, televiziunea publica isi poate plati datoriile accumulate in anii trecuti.

Totodata, radioul public va avea in 2017 un buget de 383 milioane lei, adica aproape dublu fata de anul trecut.

In aceste conditii, jurnalistul Catalin Tolontan noteaza ca "Guvernul da televiziunii si radioului public 300 de milioane de euro, aproape atat cat iau din economia privata, impreuna, toate sutele de siteuri, radiouri, ziare si televiziuni private la un loc!".

"Anuntat azi de premierul Grindeanu, bugetul pe 2017 puncteaza disproportia intre media publica si cea privata din Romania.

  • 211 milioane de euro este bugetul TVR pe 2017
  • 85 de milioane de euro este bugetul RRA pe 2017

Preluate la bugetul de stat, TVR si RRA au in 2017 bugete marite semnificativ fata de 2016", a scris pe Facebook Catalin Tolontan.

Jurnaslistul sustine ca "pentru ambele institutii, bugetul e crescut semnificativ, nu de 7 ori in cazul TVR, pentru ca taxele de la contribuabil nu vor mai veni, dar, oricum, crescut".

"Cele doua institutii, fiecare cu mai multe canale, strang, impreuna, aproape 300 de milioane de euro. Bani de la buget. In acest timp, toata media privata, de la marile canale ProTV, Antena 1 si pana la Digi24, canalele de sport, dar si zecile de ziare nationale si locale, sutele de siteuri si zecile de radiouri, ZU, Europa FM, Kiss FM, blogurile si toate marcile pe care le consumati zilnic aduna 350 de milioane de euro din piata de publicitate intr-un an!

Indiferent daca le apreciati sau le detestati, indiferent de culoarea politica, toate, puse la un loc, strang din publicitate 350 de milioane de euro pe an, din care televiziunile iau 70%!", arata Tolontan, care citeaza estimarile facute de Media Fact Book.

El subliniaza ca "din acesti 350 de milioane de euro traieste practic toata media privata, in timp ce din 300 de milioane de euro vor trai televiziunea si radioul public".

"820.000 de euro cheltuiesc pe zi cele doua institutii publice. E mai mult decat are Hotnews bugetul intr-un an de zile", conchide jurnalistul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News