Greva la TVR: Angajatii nu vor sa munceasaca 6 ore in loc de 8 pe salarii mai mici

Luni, 26 Mai 2014, ora 15:49
1750 citiri
Greva la TVR: Angajatii nu vor sa munceasaca 6 ore in loc de 8 pe salarii mai mici
Foto: Arhiva

Angajatii televiziunii publice vor intra in greva japoneza incepand de marti, a anuntat presedintelui proncipalului sindicat al TVR, Dragos Bocanaciu.

Liderul Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), a precizat ca angajatii postului public vor protesta, printre altele, fata de reducerea programului de lucru de la opt la sase ore, potrivit Mediafax.

"Oamenii, cand vor veni la serviciu, cei care vor simti nevoia sa fie alaturi de noi si sa se dovedeasca ingrijorati pentru locurile lor de munca, vor purta o banderola alba in semn de protest. Este singurul mod in care, potrivit legii, putem sa ne manifestam in momentul de fata nemultumirea fata de intentiile administratiei", a lamurit Dragos Bocanaciu.

Cat castiga "vedetele" de la TVR - Mircea Dinescu, cel mai bine platit

"Nu vrem sa se apeleze la acea decizie avizata favorabil de Comitetul Director, adica de reducere a timpului de lucru si automat a castigurilor salariale. Este o masura care probabil ca urmeaza sa fie discuta si, sa speram noi, respinsa in Consiliul de Administratie care este programat miercuri.

Aceasta este principala solicitare, pentru ca o astfel de decizie nu poate fi luata decat dupa niste consultari cu sindicatul, potrivit legii. Aceste consultari inca nu au fost facute", a continuat el.

Angajatii cer si renuntarea la colaboratori

In plus, angajatii mai cer renuntarea la contractele de colaborare, drepturi de autor, PFA-uri si convetii civile "pentru ca noi nu suntem ca alte institutii media ca sa apelam la aceste contracte de munca 'mascate', cum le numesc eu, care sunt foarte des folosite in alte institutii de presa".

Bocanaciu considera ca TVR are atat de multi "angajati de valoare", incat nu intelege de ce mai este nevoie de colaboratori, adaugand ca la greva japoneza poate participa oricine, indiferent din ce sindicat face parte.

El a spus ca ar mai putea urma proteste, avertizand ca salariatii TVR ar putea chiar sa iasa in strada. "Sa incercam pichetarea Guvernului si a Parlamentului, adica a institutiilor care ar fi trebuit sa aiba grija ca TVR sa nu ajunga in situatia asta", a mentionat seful de sindicat.

TVR strange cureaua: Taie din salarii 25% si reduce programul la 6 ore pe zi

La jumatatea lunii mai, conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a anuntat ca vrea sa reduca timpul de lucru de la opt la sase ore pe zi, dar si salariul angajatilor cu 25%. Concedierile masive au inceput la TVR anul trecut, cand au fost date afara peste 600 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva TVR, #greva japoneza TVR, #greva angajati TVR, #greva TVR salarii , #TVR