Fiscul anunta ca a blocat conturile TVR si RATB: Urmeaza si altii!

Marti, 21 Iulie 2015, ora 11:38 6967 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat conturile TVR si RATB, din cauza datoriilor mari pe care cele doua companii le au la bugetul de stat.

Informatia potrivit careia conturile Societatii Romane de Televiziune (SRTV) au fost blocate a aparut luni pe surse, iar ANAF a confirmat marti instituirea popririlor, adaugand ca si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) se afla in aceeasi situatie.

ANAF a blocat conturile Televiziunii Romane - surse

"In urma inventarierii creantelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR si RATB. Precizam ca, in perioada urmatoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat, in functie de vechimea arieratelor", se arata intr-un comunicat de presa al reprezentantilor Fiscului remis Ziare.com.

Motivele blocarii conturilor TVR ar fi datoriile la stat, precum si faptul ca institutia, sub conducerea presedintelui-director general Stelian Tanase, nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis esalonarea datoriilor la stat ale televiziunii publice pe o perioada de sapte ani, potrivit unor surse din interiorul TVR.

Aceasta situatie, care ar putea bloca activitatea televiziunii publice, va fi analizata in sedinta de marti a Consiliului de Administratie (CA) al TVR, au mai spus sursele citate.

SRTV a avut anul trecut pierderi de 81,5 milioane de lei, iar datoriile totale ale Televiziunii Romane la finalul anului 2014 se ridicau la 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Castiguri grase la televiziunea publica falimentara

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com