Fiscul a ridicat sechestrul la TVR, pentru ca datoriile au fost platite

Vineri, 31 Martie 2017, ora 18:35 2129 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Irina Radu, presedintele-director general (PDG) al Televiziunii Romane, a declarat, vineri, ca datoriile institutiei la Fisc au fost platite pe 10 martie si ca sechestrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost ridicat de pe toate bunurile TVR.

"S-au platit datoriile. A fost ridicat sechestrul de pe toate bunurile. Asteptam aceste documente de instiintare in original. Au venit doar pe mail", a spus Irina Radu.

Surse consultate de News.ro au declarat anterior ca ANAF a decis ridicarea sechestrului de pe bunurile TVR, pentru ca nu mai exista datorii care sa justifice aceasta actiune.

"TVR nu mai are restante catre Fisc care sa mai justifice sechestrarea bunurilor, acestea au fost platite", au precizat sursele citate.

In luna februarie a acestui an, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice in valoare totala de aproape 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperarii restantelor bugetare ale acesteia.

Potrivit ultimelor informatii oficiale disponibile la data de 30 septembrie 2016, Societatea Romana de Televiziune (SRTv) datora in total bugetelor statului peste jumatate de miliard de lei.

De la 1 februarie a fost abrogata taxa TV si cea radio, prin intrarea in vigoare a legii PSD de eliminare a unui numar de 102 taxe nefiscale. Taxa TV a fost inlocuita cu finantarea directa de la bugetul de stat.

Bugetul alocat TVR pe 2017, aprobat de Guvernul Grindeanu si votat de Parlament, a fost majorat de la 124,7 milioane lei la 950 de milioane lei, pentru acoperirea restantelor la Fisc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News