Etichetele industriale: cand se folosesc si prin ce se diferentiaza fata de celelalte tipuri de etichete

Advertorial
Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 17:28
13298 citiri
Etichetele industriale: cand se folosesc si prin ce se diferentiaza fata de celelalte tipuri de etichete

Tehnologia digitala si industrializarea pe care au cunoscut-o numeroasele sectoare ale business-ului romanesc au contribuit la cresterea nevoilor unei colantari performante.

Exigentele consumatorilor, aflate intr-o perpetua crestere a permis aparitia si dezvoltarea exploziva a unei categorii speciale de adezive, cunoscute sub denumirea de etichete industriale.

Cunoscute pentru utilitatea lor multipla in varii domenii precum industrial automobilistica, electronica, IT sau telefonie mobila, deoarece acestea deservesc folosirii in diferite etape ale activitatilor de productie si fabricatie.

Crearea lor se bazeaza pe un proiect stabilit, in prealabil, care vizeaza analiza ideii de necesitate a productiei. Mai mult, pentru a corespunde normelor europene in vigoare, adezivele industriale au fost proiectate pentru a rezista la conditiile extreme de temperatura, umiditate, agenti corozivi si, nu in ultimul rand, la actiunea diferitilor compusi chimici, uleiuri sau grasimi.

Categorii diverse de etichete industriale

Modificarile industriale aparute in ultimii ani au impus dezvoltarea unor modele variate de etichete industriale. In categoria principalelor tipuri, se inscriu, cu siguranta, etichetele industriale metalice gravate, etichetele adezive personalizate, etichetele electrostatice, etichetele permanente, cele removabile, cat si etichetele adezive in rola.

Etichetele metalice gravate isi gasesc, cel mai adesea, intrebuintarea, pe suprafetele dure sau abrazive. Denumite si "placi de timbru", adezivele metalice se aplica, de cele mai multe ori in cazul produselor industriale, pe utilaje, linii de productie sau ansamble industriale. Menirea lor este de a furniza cele mai importante detalii tehnice specifice privitoare la aparatul pe care sunt aplicate.

Varietatea domeniilor industriale si a produselor pe care se realizeaza etichetarea a contribuit, in mare masura, la crearea unor tipuri de adezive moderne, avand dimensiuni, forme si culori dintre cele mai diverse. In plus, confectionarea acestora se poate realiza apeland la materiale diferite, cu o textura care sa se adapteze usor, in functie de mediul sau suprafata pe care vor fi folosite.

Astfel, pe piata au aparut etichete industriale metalice gaurite, rotunjite la colturi sau chiar care contin un cod de bare.

Avand in vedere tehnologia aflata la dispozitia producatorilor, executarea etichetelor industriale se poate realiza, intr-un mod optim, pe materiale precum alama, aluminiu, aluminiu eloxat, metalex, inox, alucobond, dibond. Gravura este procedeul caracteristic prin care astfel de adezive sunt confectionate.

Spre deosebirea de celelalte tipuri speciale de adezive, etichetele industriale se remarca prin rezistenta la conditiile meteo si de umiditate vitrege, pentru ca dezlipirea si deteriorarea scrisului sa fie cat mai dificila, in conditii normale de lucru.

Prinderea etichetelor industriale pe suprafetele abrazive

Pentru a fi eficiente si durabile, lipirea etichetelor industriale se realizeaza atat folosind un adeziv extrem de puternic, asigurand o maxima adeziune chiar si in cazul unor suprafete abrazive, fie cu ajutorul suruburilor.

Pentru indepartarea facila a aplicatiilor nepermanente, cu o durata de viata de pana la 2 ani, fara urme de reziduri, expertii recomnada folosirea etichetelor removabile. Realizate cu ajutorul unui print autocolant, cu cerneluri pe baza de solvent, adezivele detasabile sunt usor de manipulat, iar laminarea se poate face atat la cald, cat si la rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#etichete adezive, #etichete industriale , #publicitate