Dupa prima respingere, Parlamentul voteaza iar numirea Monicai Ghiurco la sefia TVR

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 10:56 1635 citiri
Foto: Facebook/Monica Ghiurco

Parlamentul reia procedura de numire a presedintelui director general al SRTV, dupa ce Consiliul de Administratie (CA) al televiziunii publice a votat-o pentru a doua oara pe Monica Ghiurco pentru aceasta functie, comisiile reunite de Cultura din Senat si Camera Deputatilor urmand a da aviz, iar plenul comun sa voteze noua propunere.

Anuntul privind reluarea procedurii de numire a presedintelui director general al TVR a fost facut de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, miercuri, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, scrie News.ro.

"Am hotarat, asa cum este procedura, aceste propuneri sa fie inaintate comisiilor de specialitate de la Senat si de la Camera Deputatilor, care vor face audierile cu prioritate, asa cum este prevazut in lege. (...) Membrii CA au votat si votul l-au comunicat Parlamentului", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit scrisorii inaintate de Consiliul de Administratie al TVR, recomandarea pentru functia de presedinte-director general al TVR este Monica Ghiurco, care a obtinut 7 voturi, Irina Radu obtinand doar 5 voturi.

Respinsa prima data de Parlament, Monica Ghiurco este propusa din nou la sefia TVR

Este al treilea vot pe care Consiliul de Administratie al TVR il da pentru functia de presedinte director general al TVR, dupa ce primele doua propuneri, George Orbean din partea Guvernului si Monica Ghiurco, din partea angajatilor SRTV, au fost respinse de plenul reunit al Parlamentului.

Monica Ghiurco, propusa la sefia TVR, respinsa de Parlament

In 11 aprilie, plenul reunit a respins prima candidatura a Monicai Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obtinut in plenul celor doua Camere numarul necesar de voturi pentru numirea in functie, anume 272.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News