Dragos Patraru: TVR, ultima fabrica de pe vremea comunismului; 40 de soferi si 15 reporteri la Stiri

Marti, 10 Mai 2016, ora 18:25
7373 citiri
Dragos Patraru: TVR, ultima fabrica de pe vremea comunismului; 40 de soferi si 15 reporteri la Stiri
Foto: Arhiva Facebook/ Dragos Patraru

Dragos Patraru, colaborator al TVR, denunta cheltuielile pe care le face "ultima fabrica ramasa intacta de pe vremea comunismului", cu un numar urias de angajati.

"Costa 1.700 de euro sa aprinzi lumina intr-un studio, deci e o nebunie. Exista posturi dublate, triplate. La redactia Stiri exista 15 reporteri si 40 de soferi, am innebunit. Si toti sunt rude cu toti", a declarat Dragos Patraru, intr-un interviu acordat platformei PressOne, citat de News.ro.

In ceea ce priveste planul pentru intrarea TVR in insolventa, Patraru este convins ca nu banii reprezinta problema televiziunii publice: "TVR nu are probleme financiare, pentru ca incaseaza 6 milioane de euro pe luna. La banii astia se adauga anual vreo 8 milioane de euro din publicitate. TVR are toti banii pe care si i-ar dori orice televiziune".

Patraru pare a sti si unde anume s-a produs dezechilibrul financiar: in indexarile de salarii pe care angajatii le reclama in instanta.

"Din 2.500 de angajati, 2.100 au dat TVR in judecata, iar 1.500 deja au castigat. Astia 1.500, intr-un demers de-asta kamikaze, au executat institutia. Neinteresandu-i ca e vorba de televiziunea publica. Deci, televiziunea a fost o banca, ei si-au luat bani de-acolo, si acuma vor da inapoi cate 200 de lei pe luna", este verdictul lui Dragos Patraru.

O alta problema pe care o reclama Dragos Patraru este cea a audientelor scazute pe care le fac programele televiziunii publice, o exceptie fiind emisiunea pe care el insusi o realizeaza: "Luati-o asa: la televiziunea publica, un prost care sta la un pupitru la ora 22:30 face mult mai mult decat o redactie cu 250 de oameni. Iar noi, la 'Starea Natiei', suntem zece, toti".

Patraru nominalizeaza chiar programul care ii face si lui un deserviciu, pentru ca il lasa intr-o audienta infima: jurnalul de stiri si emisiunea realizata chiar de directorul Stirilor, Claudiu Lucaci, in serile de luni.

"Exista un domn care este seful Stirilor la TVR. Se numeste Claudiu Lucaci. Are si emisiune, lunea. Stiti la ce rating ne lasa? Dupa stiri, care mai fac doar 2%, dupa aia face si-un talk-show, de la ora 21:00 la 22:30. Eu am intrebat daca e televiziunea lui sau a noastra, cumva. Stiti la ce rating ma lasa pe mine, care intru la 22:30? La zero. Zero pe publicul comercial", spune el.

Claudiu Lucaci a castigat procesul cu TVR - ce despagubiri trebuie sa primeasca

In privinta conducerii Televiziunii Romane, Dragos Patraru are un favorit, Irina Radu, de altfel, proaspat votata de plenul Parlamentului pentru functia de presedinte director general (PDG).

TVR are, in sfarsit, un nou sef. La a patra incercare

"Nu e rau ca Irina Radu, de pilda, e un om din TVR. Diferenta intre Irina Radu si Monica Ghiurco e ca Irina Radu si-a asumat pe fata o restructurare. In timp ce Monica Ghiurco a spus ca va mari salariile", comenteaza Patraru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Dragos Patraru TVR cheltuieli , #TVR