Doina Gradea a fost votata director interimar al TVR. Cine este si ce isi propune

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 15:13
7744 citiri
Doina Gradea a fost votata director interimar al TVR. Cine este si ce isi propune
Foto: Comunitatea OSP

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a validat-o miercuri, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea pentru functia de presedinte-director general interimar al Societatii Romane de Televiziune.

Au votat impotriva doar 24 de parlamentari USR. Mandatul acesteia este de sase luni.

De numele Doinei Gradea, fost membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), se leaga multi ani de Pro TV.

Doina Gradea si-a inceput cariera in 1992, ca reporter la Mediafax. A lucrat timp de doua decenii la Pro TV, de unde a plecat in 2014. A fost mai intai secretara lui Adrian Sarbu, apoi director de corporate affairs, iar din 2004 a condus Pro TV International.

Ea a parasit grupul Pro TV in valul de plecari ce a insotit despartirea lui Adrian Sarbu de Central Media Enterprises (CME - compania care detine Pro TV-ul). La plecare, a facut o lunga serie de dezvaluiri din Pro TV, oferind detalii "din casa", gest criticat de multi.

De ce a plecat Florin Calinescu de la Pro TV si detalii despre salariu - Fosta asistenta a lui Sarbu face dezvaluiri

Ulterior, ea s-a alaturat TVR, iar anul trecut a fost validata ca membru propus de PSD in CA-ul condus de Irina Radu.

Parlamentul in plen reunit a votat numirea Doinei Gradea dupa ce candidatura a fost avizata favorabil, cu unanimitate, de catre Comisiile reunite de Cultura.

Prioritatile interimatului: Sunt emisiuni care au rating aproape zero. Ele nu pot ramane pe post

Printre prioritatile enuntate de Doina Gradea, miercuri, in timpul audierilor din Comisiile reunite de Cultura ale Parlamentului, s-au numarat cresterea calitatii programelor TVR, precum si folosirea optima a resurselor de care beneficiaza televiziunea publica.

"Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi facute foarte multe lucruri pana la desemnarea unui Consiliu de Administratie, dar cred ca pot, cu experienta pe care o am si impreuna cu colegii din SRTv, sa contribuim la folosirea mai eficienta, optima a resurselor de care beneficiaza Societatea Romana de Televiziune.

Avem un buget substantial, comparabil cu bugetele pe care le au grupurile de televiziune private, cele mai mari grupuri de televiziune din privat de televiziune, Pro TV si Antena, si cred ca trebuie sa intoarcem toate aceste venituri pe care le avem prin calitatea programelor catre cei care platesc, contribuie, in fiecare an, la bugetul Societatii Romane de Televiziune", a spus Doina Gradea.

Ea a vorbit, de asemenea, despre identificarea problemelor care determina ratingul scazut al unor emisiuni ale postului public, pronuntandu-se pentru scoaterea acestora din grila de programe, arata Agerpres.

"Sunt emisiuni care au rating aproape zero. Ele nu pot ramane pe post. Inseamna ca nu se uita nimeni la ele.

Nu trebuie sa dam neaparat de lucru cuiva din Televiziunea Romana. Poate ca acei oameni care fac rating zero sau aproape de zero pot fi mult mai utili in alte zone, in alte directii. Isi pot aduce aportul sub alta forma. Sunt extrem de multi specialisti, profesionisti in TVR, ma bucur ca i-am cunoscut si in Bucuresti si in studiourile teritoriale de care nu vreau sa uit, vreau sa le amintesc pentru ca au o contributie enorma", a explicat Doina Gradea.

Intrebata ce masuri va lua pentru stoparea cheltuielilor si acumularii de datorii de catre TVR, Gradea a spus ca trebuie mai intai sa vada care este sursa acestora.

"Trebuie sa vad care este sursa acestor datorii, pe fiecare capitol in parte, pentru ca noua formula de finantare de la bugetul statului prevede linii separate pentru fiecare cheltuiala si trebuie sa vedem exact unde s-a intamplat si ce s-a intamplat, sa corectam si sa incercam sa asiguram resursele pentru buna functionare pana la sfarsitul anului.

Este o perioada de bugetare pentru noul an. (...) Daca vom identifica sursa, si trebuie sa o identificam (...), de ce au aparut aceste datorii, se poate rezolva", a aratat Doina Gradea.

Amintim ca raportul de activitate al Societatii romane de televiziune (SRTV) a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului.

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivaleaza cu demiterea intregului Consiliu de Administratie, in frunte cu presedintele director-general, Irina Radu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Doina Gradea CV, #Doina Gradea Pro TV, #Doina Gradea SRTV , #TVR