DNA ancheteaza TVR: Ce cauta procurorii (Video)

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 14:56
8208 citiri
DNA ancheteaza TVR: Ce cauta procurorii (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, conducerii Senatului, printr-o adresa oficiala, copii ale rapoartelor intocmite de comisiile parlamentare de ancheta, care au investigat activitatea TVR din perioada 2005- 2015.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a precizat ca Biroul Permanent a primit o scrisoare de la DNA, prin care procurorii solicita copii ale rapoartelor intocmite de comisiile de ancheta in cei zece ani.

"E firesc sa inaintam aceste documente, nu au caracter secret", a spus Chelaru, precizand ca este vorba despre un raport elaborat de Comisia de cultura si o serie de stenograme care sunt pastrate in arhiva Senatului. El a mentionat ca aceste documente vor fi transmise Directiei Nationale Anticoruptie.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro ca de la Senat si Camera Deputatilor s-au cerut documente, iar de la sediul TVR au fost ridicate acte legate de achizitii publice facute de institutie. Potrivit surselor citate, aceste activitati au avut loc in urma cu cateva saptamani. Este vorba despre verificarea achizitiilor facute pe parcursul mai multor ani.

In urma cu o luna si jumatate, Oana Stanciulescu, membru al Consiliului de Administratie al TVR, a acuzat, intr-o scrisoare trimisa angajatilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc si au condus televiziunea, amintind de achizitionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apa de gura, lotiuni dupa plaja, pastile "somn usor" si protector hepatic.

Ca raspuns, conducerea Televiziunii Romane a precizat ca obiectele de inventar la care se face referire au fost achizitionate inainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. "Acestea nu au fost incheiate de actualul management al TVR, care nu isi poate asuma actiunile fostelor conduceri", preciza conducerea TVR.

Kovesi, intrebata de ce nu vine DNA la TVR

De asemenea, la jumatatea lunii martie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a raspuns unei intrebari pe care si-au pus-o multi dintre angajatii TVR, si anume de ce nu iau in vizor anchetatorii situatia televiziunii publice, in conditiile in care ar exista suspiciuni de coruptie.

Kovesi a fost prezenta in emisiunea "Prim plan" de la TVR 1, iar jurnalista Ramona Avramescu i-a pus o intrebare, poate neasteptata, la final de interviu.

Multe voci spun ca televiziunea publica este "o victima a politizarii si a coruptiei", a sustinut realizatoarea TV. "Multi colegi m-au rugat sa va intreb cand sau de ce nu vine DNA la TVR", a precizat Avramescu.

"Cand suntem chemati, venim", a raspuns ferm Laura Codruta Kovesi.

Jurnalista a punctat ca exista un raport al Curtii de Conturi privind modul in care s-au cheltuit banii la TVR, raport care nu arata prea bine.

"Orice persoana care lucreaza in TVR ne poate sesiza. Este dificil sa ne sesizam noi din oficiu, in conditiile in care nu stim daca e o fapta de coruptie", a declarat Kovesi, spunand ca inclusiv Curtea de Conturi poate semnala fapte de natura penala, cum s-a intamplat si in alte dosare instrumentate de DNA.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#DNA ancheta TVR, #DNA achizitii TVR , #TVR