Deputat PSD: Colaborarea lui Sorin Avram si Cornel Nistorescu cu SRTv incalca Legea TVR

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 20:51
2680 citiri
Deputat PSD: Colaborarea lui Sorin Avram si Cornel Nistorescu cu SRTv incalca Legea TVR
Foto: TVR

Colaborarea lui Sorin Avram si a lui Cornel Nistorescu cu Televiziunea Romana incalca prevederile Legii de organizare a TVR si Statutul ziaristilor din televiziunea publica, a declarat deputatul PSD Ioan Vulpescu, miercuri, la Parlament.

Doi deputati ai Partidului Social Democrat, Ioan Vulpescu si Florin Paslaru, l-au intrebat, miercuri, in timpul audierilor din Comisia de Cultura a Camerei, pe Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, daca unele angajari pe care le-a facut nu cumva contravin Legii numarul 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

Initial, Stelian Tanase a spus ca aceste contracte de colaborare nu contravin "in niciun fel, la niciun capitol" Legii 41.

Ulterior, deputatul Ioan Vulpescu a facut referire la articolul 11 din Legea 41, potrivit caruia "face parte din personalul de specialitate orice persoana care realizeaza, produce, redacteaza, elaboreaza sau coordoneaza emisiuni ori programe sau care are o participare directa si cu continut creator la realizarea acestora. Pe durata angajarii, acest personal nu poate ocupa sau exercita alte functii, cu exceptia celor didactice, decat cu acordul comitetului director al televiziunii publice".

Stelian Tanase, despre presiunile politice de la TVR: Cine a sunat a ramas cu telefonul in mana (Video)

De asemenea, Ioan Vulpescu a facut referire la Statutul ziaristilor din SRTv, care prevede ca nu pot face parte din randul ziaristilor din televiziunea publica "salariatii sau conducatorii altor intreprinderi de presa" si "persoanele care patroneaza, colaboreaza financiar ori detin actiuni la alte societati comerciale concurente cu televiziunea publica".

"Mie mi se pare ca cel putin doi moderatori din grila in vigoare a TVR se inscriu (in aceste prevederi, n.red.) ", a spus deputatul Ioan Vulpescu, nominalizandu-i pe Sorin Avram si Cornel Nistorescu.

Stelian Tanase, in Parlament: Taxa TV e ridicol de mica, TVR nu poate sa supravietuiasca

La randul sau, Stelian Tanase a spus ca a fost "prins cu garda jos" si ca, impreuna cu juristii TVR, va verifica aceste aspecte sesizate de Ioan Vulpescu.

"O sa-mi fac lectiile, desi stiu legea 41, o visez. Nu am vazut nicio contradictie, niciun conflict de interese. A fi jurnalist este o profesiune liberala, cuplata cu orice meserie. Ei sunt intr-o situatie de colaborare cu Televiziunea Romana, nu sunt angajatii TVR. Si Mircea Dinescu e in aceeasi situatie. Si el e patron, este fermier, are firme inregistrate. Se comporta ca un capitalist, ca poetul Rimbaud (Arthur Rimbaud, n.red.). Si Rimbaud e negustor de arme. Am sa verific si o sa va raspund personal", a spus Stelian Tanase.

Pe de alta parte, deputatul PNL Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, a spus ca articolul din Legea 41 invocat de Ioan Vulpescu face referire la angajatii Televiziunii Romane, nu la colaboratorii institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nistorescu incalca legea TVR, #Stelian Tanase TVR , #TVR