Demisie care blocheaza reforma in CNA: Laura Georgescu ramane cu toate puterile intacte

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 13:13
3080 citiri
Demisie care blocheaza reforma in CNA: Laura Georgescu ramane cu toate puterile intacte
Foto: FacebookVasile Buda

Viorel Vasile Buda, membru CNA, si-a anuntat marti demisia din functia de vicepresedinte, ramanand insa membru in cadrul Consiliului. Potrivit lui Buda, decizia a fost luata din motive personale si a fost anuntata la inceputul sedintei CNA.

Viorel Vasile Buda a fost numit in functia de vicepresedinte in ianuarie 2013. El a fost propus membru in CNA de catre PNL.

Reactiile nu au intarziat sa apara. Narcisa Iorga a povestit pe pagina sa de Facebook despre momentul in care colegul sau a demisionat, potrivit Pagina de Media.

"In deschiderea sedintei CNA de astazi, Viorel Buda si-a anuntat demisia din functia de vicepresedinte. El a condus sedintele in ultima perioada si astazi trebuia sa se intample la fel, in absenta presedintelui Consiliului", a scris membra CNA.

De asemenea, Iorga si-a exprimat indignarea ca, prin aceasta demisie, vicepresedintele nu a mai putut semna noul Regulament de Organizare si Functionare care ar fi redus puterile Laurei Georgescu, presedintele CNA.

"CNA merge mai departe. Eu am iesit din sedinta. Ce va spuneam acum trei saptamani cand nu stiam daca am fost un pion sau un nebun pe tabla de sah a CNA?", a mai scris Iorga.

Ce prevede noul regulament

Noul Regulament de Organizare si Functionare (ROF) al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a fost adoptat joi, cu majoritate de voturi, una dintre modificari fiind aceea ca toate directiile, mai putin cea de audit, figureaza in subordinea Consiliului si nu a presedintelui, ca pana acum.

Nou regulament la CNA adoptat in absenta Laurei Georgescu: Au lasat-o fara putere

Noul ROF al CNA a fost adoptat cu opt voturi "pentru", exprimate de Viorel Buda, vicepresedintele Consiliului, si membrii Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu si Cristina Trepcea, in timp ce Christian Mititelu a votat "impotriva".

Presedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezenta la sedinta.

Potrivit unor modificari adoptate la sedintele anterioare in care a fost discutat proiectul de ROF, sedintele publice ale CNA vor fi conduse de fiecare membru al Consiliului, in ordine alfabetica, nu doar de presedinte, iar strategiile administrative ale Consiliului vor fi stabilite, in fiecare luna, de un Colegiu Director, format din membrii CNA, directorii si sefii de servicii din aceasta institutie.

Valentin Jucan, membru in CNA, a declarat ca, prin adoptarea noului ROF, presedintele CNA, Laura Georgescu, "nu mai are putere".

Numita de Guvern in CNA, Laura Georgescu este urmarita penal de DNA, alaturi de Narcisa Iorga, Gheorghe Stefan si Viorel Hrebenciuc. In ciuda problemelor pe care le are cu justitia si a cererilor repetate de a demisiona, Laura Georgescu a refuzat sa faca acest lucru.

Sefa CNA, Laura Georgescu, urmarita penal in dosarul Hrebenciuc: Nici vorba sa-mi dau demisia

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#demisie vicepresedinte CNA, #Viorel Vasile Buda demisie CNA, #membru CNA Vasile Buda , #CNA
Comentarii