Deficitul TVR: 8,4 milioane de euro

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 07:20 1524 citiri

Comisiile pentru Cultura din Parlament au votat, in unanimitate, raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pe anul 2007, in sedinta comuna de marti.

La intrunire a fost prezent si presedintele-director general al institutiei, Alexandru Sassu, care a precizat ca televiziunea publica a incheiat anul trecut cu un deficit de circa 8,4 milioane de euro.

In sedinta, au fost analizate rapoartele de activitate pe anul 2007 ale SRTv, SRR, CNA si Rompres (Agerpres).

Primul raport luat in discutie si votat in unanimitate a fost cel al SRTv. Sassu a tinut sa remarce si faptul ca anul 2007 a fost marcat de doua perioade, cea a fostului Consiliu de Administratie (CA) al TVR si etapa noului CA al Televiziunii Publice.

"La jumatatea anului, deficitul bugetar pe care il avea televiziunea era undeva la 29-30 de milioane de lei, aproximativ 9 milioane si ceva de euro. La sfarsitul anului, acest deficit scazuse undeva la 8,4 milioane de euro.", a spus Alexandru Sassu, citat de Gardianul.

El a explicat ca deficitul TVR este provocat de mai multi factori, printre care si taxa radio-TV, care are un nivel similar cu anul 2003.

Sassu a precizat si ca TVR este in doua procese cu unul dintre organismele de gestiune colectiva, care au blocat, la inceputul acestui an, circa doua milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News