De dragul audientei, un post TV isi obliga prezentatoarele sa citeasca stirile aproape dezbracate

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 16:57
26056 citiri
De dragul audientei, un post TV isi obliga prezentatoarele sa citeasca stirile aproape dezbracate
Foto: captura Youtube/Zjarr TV

Intr-una dintre cele mai conservatoare tari din Europa, cu o populatie majoritar musulmana, conducerea unui post de televiziune a luat o decizie controversata, obligandu-si prezentatoarele sa citeasca stirile aproape dezbracate.

Postul Zjarr TV din Albania se remarca in spatiul media european prin modul in care prezentatoarele sale apar in jurnalele de stiri, noteaza agentia AFP, citata de Business Insider.

Audientele postului au crescut considerabil dupa ce Ismet Drishti, patronul postului TV, le-a cerut angajatelor sa apara in emisiunile de stiri aproape topless, purtand doar sacouri si cu un decolteu larg la vedere.

Drishti sustine ca a luat aceasta decizie intrucat celelalte televiziuni sunt manipulate politic si a avut astfel nevoie de o solutie pentru a "prezenta adevarul gol-golut".

"In Albania, unde stirile sunt manipulate de puterile politice, publicul avea nevoie de un post care sa prezinte informatia asa cum este. Nu vindem sex, ci reproducem stirile asa cum sunt. Este atat simbolic, dar si benefic pentru publicitate", a spus Drishti.

O actrita s-a dezbracat in emisiune si i-a oferit prezentatorului rochia: Dumnezeu sa te binecuvanteze (Video)

Greta Hoxjah, o tanara in varsta de 24 de ani care prezinta stirile astfel, a lucrat timp de mai multi ani pentru un post local, unde aparea imbracata, dar nimeni nu a observat-o.

Imediat dupa ce a inceput sa prezinte stirile provocator, ea a devenit celebra si a primit o oferta din Australia. Un post local i-a oferit un salariu de 3.000 de euro pe saptamana pentru a citi stirile topless, dar nu a luat o decizie in acest sens.

In Albania, o tara cu o populatie de 3 milioane de locuitori (majoritatea musulmani), o astfel de aparitie pe piata media nu putea fi trecuta cu vederea.

Anunt istoric de la celebra revista Playboy: Gata cu femeile dezbracate!

Initiativa postului de televiziune a starnit numeroase critici din partea publicului, in timp ce Uniunea Jurnalistilor din Albania considera ca aceasta solutie nu este potrivita.

"Nuditatea nu poate rezolva criza din media, care este gata sa ofere publicului orice pentru a supravietui", a spus Aleksander Cipa, presedintelui forului.

Zjarr TV nu este singurul post de televiziune in care prezentatoarele au astfel de aparitii. Spre exemplu, o prezentatoare din Venezuela s-a dezbracat in direct anul trecut pentru a sarbatori succesul echipei nationale de fotbal la Copa America.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prezentatoare dezbracate Albania, #prezentatoare stiri dezbracate Albania , #televiziune