Cum au prezentat TV-urile protestele: La Romania TV s-a vorbit ca se poate folosi "munitie reala impotriva manifestantilor". La Antena3, "tunuri cu apa"

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 10:40
15567 citiri
Cum au prezentat TV-urile protestele: La Romania TV s-a vorbit ca se poate folosi "munitie reala impotriva manifestantilor". La Antena3, "tunuri cu apa"
Foto: Arhiva Ziare.com

Posturile de televiziune au prezentat fiecare in stil propriu evenimentele de duminica seara, in timp ce 90.000 de romani protestau in toata tara fata de ordonantele pe justitiei.

La Romania TV s-a vorbit toata seara despre "lovitura de stat", "atac impotriva presei" si "destabilizarea tarii". S-a mers atat de departe incat unul dintre invitati, generalul Pavel Abraham, a spus ca "organele statului pot folosi, in mod democratic, inclusiv munitie reala impotriva manifestantilor", potrivit unei postari a jurnalistului Grigore Cartianu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, pe burtierele postului TV au fost afisate titluri precum "O noua dovada a tentativei de lovitura de stat", "Plan de atac pentru patru institutii-cheie ale tarii" sau "Asalt asupra institutiilor-cheie, ce ordin s-a dat".

"Va prezentam dovada ca oamenii lui Iohannis se implica in proteste si in planul de destabilizare a tarii", a spus la un moment dat moderatoarea emisiunii.

Jurnalistii de la Romania TV l-au atacat si pe presedintele Klaus Iohannis, acuzandu-l ca vrea sa controleze Parlamentul. Pe post a fost difuzat si un montaj cu mai multe declaratii ale sefului statului, aranjate in asa fel incat sa sustina acuzatia.

"Iohannis, acuzabil de amenintari la siguranta nationala", "Iohannis, manevra pentru daramarea puterii legitime" si "Cum ii umileste Iohannis pe protestatari, noul plan", au fost doar cateva dintre mesajele de pe burtiera.

Minciuna de la Romania TV ca Iohannis cere legea gratierii, urmata de sesizari record la CNA: Nu poti sa te faci ca nu vezi!

Acelasi registru si la Antena 3

Jurnalistii si invitatii de la Antena 3, pe un ton vehement, chiar agresiv, s-au pozitionat foarte clar impotriva manifestatiilor de strada.

"Nici nu au autorizatie (protestatarii - n.red.), in mod normal trebuiau sa puna tunurile cu apa pe ei", au precizat acestia, potrivit Paginademedia.ro.

Totodata, sociologul Marius Pieleanu, care a avut o interventie telefonica, a vorbit despre "proiectul unui Guvern legitim".

La ora 19:00 a aparut in studio premierul Sorin Grindeanu, care a enumerat asa-zisele realizari ale Executivului pe care il conduce, toate declaratiile ajungand pe burtiera: "Premierul: Am dat 300 de milioane la programul de oncologie, am marit bugetul Justitiei, am taiat la Parlament".

In continuare, Mircea Badea si Mihai Gadea au promovat intens ordonanta privind gratierea condamnatilor. Discutiilor lor s-au bazat pe o declaratie a presedintelui CEDO legata de conditiile din inchisori, iar pe burtiera aparea titlul "Presedintele CEDO: Romania sa faca si gratieri". Doar ca, atunci cand a facut afirmatia respectiva, seful CEDO nu vorbea despre Romania, ci despre Italia.

"Tehnocratii protesteaza in strada", a mai titrat postul de televiziune.

Protestele au fost prezentate si la Digi 24, B1 TV si Realitatea TV, insa intr-un mod destul de obiectiv.

Precizam ca, saptamana trecuta, USR a somat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) sa urmareasca emisiunile de duminica trecuta, 22 ianuarie, de la posturile TV si sa sanctioneze toate derapajele si incercarile de manipulare din timpul manifestatiilor.

Propaganda TV. CNA, o institutie care a abdicat de la rolul de arbitru mass-media

Membru CNA: Nu-mi da ordine mie CSM. In subiectele de mare interes se permit lucruri in afara legislatiei, pentru o nota de dramatism

De asemenea, oamenii care au iesit aseara in strada au scandat si impotriva televiziunilor care prezinta protestele intr-un mod tendentios si manipulator.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#televiziuni prezentat proteste, #proteste Romania TV, #proteste Antena 3 , #televiziune