Culcer: Parlamentul trebuie sa faca lucrurile temeinic in TVR

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 20:36 897 citiri

Rodica Culcer, unul din numele vehiculate in presa printre persoanele cu cele mai mari sanse sa preia functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), dupa ce actualul consiliu de administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu, a fost demis, sustine ca nu a fost contactatat inca pentru a i se propune asa ceva.

"Nu stiu care este sursa care a lansat acest top si aceste preferinte. Eu nu am avut o discutie oficiala cu nimeni", a declarat Culcer, pentru Mediafax.

Aceasta a precizat ca a semnat un apel pentru schimbarea Legii de organizare si functionare a TVR si SRR si ca Parlamentul si coalitia de guvernare ar trebui sa isi asume raspunderea pe aceasta lege.

"Este un moment in care Parlamentul si coalitia de guvernare ar trebui sa faca lucrurile temeinic, eventual sa organizeze un interimat, poate chiar sa-si asume raspunderea pe aceasta lege foarte importanta, nu doar sa acopere un post vacant", a mai spus Rodica Culcer, care in prezent ocupa functia de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR.

Mai multi jurnalisti din TVR, printre care Rodica Culcer, Marian Voicu si Cezar Ion, au cerut partidelor parlamentare, in martie 2009, printr-un apel, "sa dezbata si sa adopte in procedura de urgenta o noua lege de organizare si functionare" a SRTV, care sa asigure institutiei o independenta politica reala.

Acestia au semnalat faptul ca "un control politic excesiv asupra Consiliului de Administratie al SRTV si absenta unor criterii profesionale judicioase, de selectie si validare a membrilor Consiliului de Administratie, au incurajat perpetuarea improvizatiei si provizoratului si au descurajat elaborarea unei strategii pe termen lung a SRTV, care ar fi asigurat autonomia serviciului public de televiziune, dupa cum prevede legea".

In acelasi timp, Culcer se afla intr-un conflict juridic cu Televiziunea Publica. Printr-o actiune depusa, in 28 noiembrie 2007, impotriva SRTv la Tribunalul Bucuresti, Rodica Culcer cerea anularea deciziei prin care a fost destituita din functia de director al Directiei de Stiri din cadrul SRTv si "reintegrarea" sa in aceasta functie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News