CTP, despre ancheta „Clanul Marelui Alb”. De ce spune că a procedat corect jurnalistul infiltrat în BOR sub identitatea unui „șmenar de fonduri europene”

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 08:00
17549 citiri
CTP, despre ancheta „Clanul Marelui Alb”. De ce spune că a procedat corect jurnalistul infiltrat în BOR sub identitatea unui „șmenar de fonduri europene”
Cristian Tudor Popescu a spus că jurnalistul infiltrat la vârful BOR cu o identitate ascunsă a procedat corect FOTO Digi 24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara, la Digi24, documentarul ziariștilor de la Recorder, o investigație care a avut ca obiect o parte a activității financiare a Patriarhiei.

„Ce a făcut jurnalistul Victor Ilie de la Recorder este un act jurnalistic făcut după toate regulile meseriei. Nu e un pamflet, nu e vorba acolo de niște acuzații, niște epitete pe care le aruncă jurnalistul la adresa Bisericii. Ținta acestei investigații nu este nici măcar Biserica, nu este ortodoxia, nu e Biserica Ortodoxă, nu este Isus Hristos.

Jurnalistul de la Recorder nu a făcut așa ceva. Nu s-a referit la credință, la credincioși, la simbolurile ortodoxe, la Biserică. Nici măcar la Biserică, ca instituție, nu s-a referit. Acolo a lăsat să vorbească reprezentanții instituției. Nu el! El nu vorbește!

El a vrut un singur lucru. Omul și-a luat altă identitate, cum este foarte corect să faci în gazetărie, așa se face. Și-a luat altă identitate, s-a prezentat sub altă identitate. „Eu sunt șmecherul Petrescu”, pentru că el așa s-a prezentat, ca șmenar profesionist de fonduri europene. Și aici vine primul aspect!

L-am văzut și eu pe băiatul ăsta cum arată, pe Victor Ilie. Arată el a șmenar de fonduri europene, din ăla, rechin gros, cum arăt eu a arhiepiscop. Trebuie să fii foarte sigur pe tine și foarte puțin păsător de ce-ar putea să ți se întâmple în urma a ce faci, ca să nu vezi, când vine și se prezintă - „eu sunt Petrescu și vreau și eu să fac niște bani cu voi, aici, din fonduri europene”. Nu? Îți dai seama că ăla nu e niciun Petrescu... Sau, ești idiot.

Dar ăia doi nu arătau idioți - nici preotul și nici acel uriaș prieten al Bisericii, ăla, care e prin consiliul administrativ al Sinodului, ce-i acolo - și care îi expun cu mândrie, erau mândri de ce făceau... îi spuneau băiatului, dornici să-l impresioneze, „cât de tari suntem, uite cum facem aici”.

Ei sunt cei care spun pe înregistrare - „păi merge la Patriarh și dacă spune Patriarhul că e în regulă, suntem rezolvați”. Ei spun!”, a comentat CTP, la Digi 24.

În aceeași emisiune, gazetarul a arătat că principala concluzie a anchetei Recorder este că „biserica este opacă”. „Nu spune că Biserica nu mai trebuie finanțată de stat. Asta-i o discuție, putem să discutăm. Dar materialul nu spune asta. Spune doar că banii care vin de la stat, pe diverse căi, se cheltuie într-un mod netransparent. Da? Opac. Nu se știe ce se întâmplă cu ei. Asta spune materialul Recorder”, a mai arătat Cristian Tudor Popescu în emisiunea amintită.

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Cristian Tudor Popescu, #Recorder, #patriarhia romana , #jurnalisti