Crainicul lui Ceausescu revine in TVR. Cata putere va avea?

Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 16:50 17916 citiri
Foto: captura video Youtube/TVR

Madalina Radulescu Vochin, noul sef interimar al Stirilor TVR, aflata pentru a doua oara in aceasta functie, ar urma sa fie consiliata de vechiul crainic din perioada comunista Nicolae Melinescu.

Potrivit Libertatea, Vochin va fi consiliata de Nicolae Melinescu, cunoscut drept "crainicul lui Ceausescu", fost jurnalist TVR pana in 2012 cand a iesit la pensie.

Noua sefa a Stirilor TVR neaga informatia si precizeaza ca Melinescu nu are contract cu TVR si nici nu este planificat ca in perioada urmatoare sa fie incheiat vreun document in acest sens.

Cu toate acestea, anagajati din TVR sustin ca l-au vazut pe Nicolae Melinescu la sediul institutiei si atrag atentia ca acesta va primi putere de decizie in ceea ce ii priveste pe angajatii televiziunii publice.

In plus, surse din TVR au declarat pentru Ziare.com ca Nicolae Melinescu va face exercitii de dictie cu angajatii televiziunii publice si chiar va da aviz cine intra sau nu pe post.

"Nu este consilierul meu si nici nu va fi. Ma astept la un articol in care sa spuneti ca domnul Melinescu va taia si spanzura in TVR si revine in TVR. In acest moment, nu este nici un rol, el nu se intoarce", a declarat Vochin pentru Libertatea.

In mod ciudat, insa, aceasta spune ca exista totusi un plan de a-l coopta pe Melinescu, in contextul experientei sale ca jurnalist:

"Exista un plan in care expertiza dumnealui sa fie benefica intr-un curs de pregatire, intr-un curs de perfectionare. Dar nu astazi".

Cine este Nicolae Melinescu

Melinescu a lucrat in TVR timp de 40 de ani, fiind "specialistul" Telejurnalului pe probleme de politica externa. El a fost realizator de emisiuni, dar si redactor-sef pe sectia de stiri externe. A fost primul corespondent roman al CNN, iar 3 ani a fost corespondent TVR in SUA, la Washington.

Totusi, el s-a aflat in mijlocul unei controverse, in 2011, cand numele sau a fost legat de un dosar cercetat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) . Motivul - ar fi fost informator al fostei Securitati, avand numele conspirativ "Melinte".

Potrivit Libertatea, Melinescu ar fi oferit informatii si pareri despre colegii sai care urmau sa efectueze deplasari in strainatate. Practic, de avizul lui depindea deplasarea externa a unui coleg.

Cu toate acestea, el nu a fost declarat de instanta drept colaborator al fostei Securitati.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News