Copilul unui jurnalist, implicat de Antena3 in scandalul ANAF: Prima reactie de la Avocatul Poporului

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 14:11
7524 citiri
Copilul unui jurnalist, implicat de Antena3 in scandalul ANAF: Prima reactie de la Avocatul Poporului
Foto: Arhiva Ziare.com

Avocatul Poporului a reactionat vineri la sesizarile primite in legatura cu scrisoarea adresata de Oana Stancu (Antena 3) fiicei de 10 ani a lui Dan Tapalaga.

Avocatul Poporului arata, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, ca a primit, in ultimele zile, mai multe petitii privind solicitari de sesizare din oficiu in cazul semnalat de presa privind scrisoarea jurnalistei Antena 3, Oana Stancu, adresata unui minor, scrisoare publicata in Jurnalul National si difuzata de catre respectivul post de televiziune.

Copilul unui jurnalist, implicat de Antena3 in scandalul ANAF: Sesizari la institutiile abilitate si val de reactii impotriva Oanei Stancu

"Cu privire la solicitarile sus-mentionate, Avocatul Poporului precizeaza faptul ca Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei, republicata, stabileste competenta acestei institutii la Art. 1 alin. (1) care statueaza ca Institutia Avocatul Poporului are drept scop apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autoritatile publice, iar la Art. 28 este stabilit ca prevederile prezentei legi se aplica si actelor administrative ale regiilor autonome. Prin urmare, Avocatul Poporului examineaza cererile care au ca obiect sesizarea incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, prin acte sau fapte administrative, de catre autoritati ale administratiei publice si regii autonome.

Avocatul Poporului nu se poate sesiza in situatia unor presupuse incalcari ale drepturilor si libertatilor cetatenesti ale unor persoane fizice, prin acte sau fapte de natura administrativa, civila, contraventionala, penala ori de alta natura, savarsite de catre persoane fizice, organizatii, asociatii, societati comerciale sau alte entitati private", se precizeaza in comunicatul Avocatului Poporului.

Scrisoare pentru un copil

Oana Stancu Zamfir i-a adresat, marti, o scrisoare publica fiicei in varsta de doar 10 ani a jurnalistului Dan Tapalaga, publicata de Jurnalul National si preluata de Antena3, in care ii ironizeaza tatal, spunandu-i, printre altele, sa nu ii fie rusine atunci cand ea va fi mare (si tatal ei la varsta senectutii) pentru momentele in care el "se va extrage des pentru a merge la toaleta, pentru ca asa e varsta" sau "daca i se misca proteza".

CNA, sesizat din nou in cazul Oana Stancu: GDS, Freedom House si Expert Forum cer sa se discute cu celeritate

Casatorita cu deputatul PNL Daniel Zamfir si mama a unei fetite de un an si jumatate, Oana Stancu a sustinut ca scrisoarea adresata fiicei lui Dan Tapalaga este un "manifest pentru viitor", fiind o replica la un articol in care jurnalistul de la Hotnews a ironizat participantii la protestul organizat vinerea trecuta de Antena3 in Piata Constitutiei.

Dupa ce demersul ei a starnit un val de reactii negative in mediul online, Oana Stancu a intervenit telefonic la postul Antena3 pentru a da o serie de explicatii si s-a plans ca a fost amenintata pe Facebook.

Oana Stancu a subliniat ca scrisoarea ei a fost "doar un manifest impotriva urii, impotriva celor care indeamna la ura impotriva Antenei 3 si a telespectatorilor ei, a batranilor [...] un manifest adresat copiilor nostri pentru a face o lume mai buna. Eu nu m-am luat de copilul nimanui. In loc de asta am primit si mai multa ura, am primit 'urari' ca fata mea sa fie violata", a afirmat ea.

D.R.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Avocatul Poporului reactie scrisoare, #scrisoare copil Oana Stanciu , #Antena 3