Copii impotriva batranilor. Scandalul produs de o presa praf

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 15:28
5366 citiri
Copii impotriva batranilor. Scandalul produs de o presa praf

Razboiul dintre Antena 3 si Hotnews, purtat la baioneta de felcerii jurnalismului Dan Tapalaga si Oana Stancu, arata mai clar ca niciodata starea in care a ajuns presa si, pentru cine are ochi sa citeasca si urechi sa auda, de ce si cum am ajuns sa dansam isteric la parastasul unei institutii pe care ar fi trebuit sa se construiasca si sa sprijine apoi ceea ce visam a fi democratia.

N-a fost sa fie, cum ar spune o vorba stravechi, ca sa nu spun din batrani. Asta a fost pretextul de la care s-a pornit nebunia. Batrani versus copii. Dan Tapalaga a lovit in publicul Antenei 3, pe care il vede imbatranit, scos din uz si numai bun de manipulat de catre vedetele postului de stiri.

Invocand ura revarsata asupra colegilor de la Antena 3, O. Stancu a raspuns cu o lovitura si mai jos plasata, luand ca martor al razboiului copilul lui Tapalaga in varsta de numai 10 ani. Doua mizerii aproape la fel de sarite de pe fix, doua atacuri care depasesc in aceeasi masura orice fel de limita.

Da, nu se face asa ceva. Nu ataci si nu aduci in razboiul pe care il porti copiii celui pe care il urasti si vrei sa-l distrugi. Dar oare de ce ar fi mai putin grav si in limitele acceptabilului un atac la parintii lui?

Evolutia ne-a format sa fim instinctiv mai sensibili cand vine vorba de copii. Dar inseamna asta automat ca parintii si bunicii nostri pot fi batjocoriti in voie, pentru ca nu facem in cel mai rau caz decat sa acceleram selectia naturala?

Istoria, fie ea recenta sau indepartata, ne spune ca putem trece mai usor peste sacrificarea celor in varsta decat a celor mici.

Dar daca tot vorbim in numele principiilor si al valorilor supreme care nu pot fi incalcate, ce ar fi sa denuntam si acest cinism atata de adanc inradacinat in noi si care nu face decat sa ne suceasca mintile si mai usor cand avem nevoie sa ne gasim tapii ispasitori.

Din pacate, nu a fost vorba nicio clipa despre asa ceva. Majoritatea a sarit cu picioarele pe Oana Stancu, plangandu-i de mila celui care nu a avut niciun complex sa vorbeasca despre batranii fideli Antena 3 infinit mai jignitor si degradant decat a facut-o vedeta postului de stiri in nefericitul text pe care l-a produs despre copilul lui Tapalaga.

Imi pare rau, dar intre aceste doua manifestari, nu pot si nu vreau sa tin partea nimanui. Ambele imi provoaca la fel de multa greata.

Cu atat mai mult cu cat nu vad nicio diferenta intre manipularea fabricata de Antena 3 si textele la fel de manipulatoare si partinitoare ale baietilor de pe Hotnews. (Incercati sa cititi, de exemplu, asa-zisa analiza a redactiei in acest caz)

Din acest punct de vedere, nu cred ca exista nicio diferenta intre Hotnews si Antena 3. Putem vorbi cel mult de una de stil, ca si in cazul celor doi jurnalisti, dar cam atat. In rest, ambele tabere vad doar ceea ce vor, aud numai ce le place si, partea cea mai trista, sunt capabile de note isterice aproape identice.

Altfel, fiecare cu idolii si demonii lui, pe care probabil sunt gata sa-i schimbe la primul semn daca interesele sau comenzile le dicteaza altceva. Istoria recenta e aici un martor valoros. Ce are asta de-a face cu jurnalismul si presa? Nimic.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Tapalaga copil Oana Stancu, #Oana Stancu scrisoare copil Tapalaga , #Antena 3