Conflict deschis intre B1TV si un membru CNA

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 18:42
12987 citiri
Conflict deschis intre B1TV si un membru CNA
Foto: captura YouTube / ClujAM.ro

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a intrat in conflict cu B1TV, dupa ce a criticat campaniile mediatice duse impotriva justitiei de mai multe posturi de televiziune.

Disputa a pornit de la un comunicat de presa postat, joi, pe Facebook de Valentin Jucan, in care se arata ca "publicul din Romania a asistat la una dintre cele mai josnice campanii de manipulare mediatica, desfasurata exclusiv in favoarea unor anumiti politicieni".

"Exceptand doua posturi de televiziune de stiri, constat ca toate celelalte posturi au promovat stiri si dezbateri false, trucate, avand ca unic scop asigurarea protectiei patronilor politici sau a finantatorilor, toti aflati in dificultate din punct de vedere al justitiei.

Acesti radiodifuzori, asigurati de faptul nu vor fi trasi la raspundere de Consiliul National al Audiovizualului pentru incalcarea normelor legale, beneficiind de protectie si sustinere politica, au consolidat asaltul politicienilor cercetati penal sau condamnati, impotriva justitiei", afirma Valentin Jucan, fara sa nominalizeze.

Ulterior, acesta a facut o serie de precizari.

"Cele doua exceptii sunt Digi 24 si Realitatea TV. Celelalte posturi care au avut aceasta campanie anti-justitie sunt Antena 3, Romania TV si B1 TV. Primele doua au o motivatie politica, in timp ce B1 TV are o motivatie economica. S-a incalcat inclusiv legea audiovizualului", a declarat Valentin Jucan pentru Reporter Virtual.

Joi seara, Valentin Jucan a fost atacat la postul B1TV, in doua emisiuni consecutive. Desi "n-a fost prezent in platou si nici pe telefon, a fost intors pe toate fetele, inclusiv prin comentarea CV-ului sau", informeaza Reporter Virtual.

Vineri, Jucan a revenit cu o noua replica.

"Romania TV a trimis catre Consiliul National al Audiovizualului o scrisoare prin care anunta ca se simte jignita si solicita lista televiziunilor care manipuleaza. Domnilor de la Romania TV, faceti parte din categoria televiziunilor care manipuleaza si permit atacuri la adresa justitiei. Inainte de a va simti jigniti, va rog cititi raportul Departamentului de Stat al SUA, publicat ieri (joi - n.red.). Chiar si pe site-ul propriu, Romania TV trunchiaza prezentarea raportului Departamentului de Stat american, eliminand pasajele deranjante. Spuneti ca nu manipulati?", scrie pe Facebook Valentin Jucan

In ceea ce priveste postul B1 TV, Valentin Jucan critica faptul ca postul "a permis mai multor invitati sa isi desfasoare atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor", mentionandu-l pe fostul presedinte Traian Basescu, din cauza afirmatiilor caruia postul a fost amendat de CNA.

"Mai mult, in emisiunea domnului Striblea din 24 iunie, am asistat la show-ul domnului Sebastian Ghita - intr-adevar fostul angajator al lui Striblea la RomaniaTV - un show de acuzatii si atacuri la adresa justitiei, in care moderatorul cel mult s-a mirat. Probe minime ale acuzatiilor, altadata. Poate cand va mai avea chef domnul Sebastian Ghita, nu atunci cand prevede legea, adica in timpul formularii lor", mai scrie Jucan.

Ghita, atac la procurori si ofiteri: Folosesc interceptarile si intervin politic - vrea sa afle cati politicieni sunt ascultati

Ghita il acuza pe procuror ca ii fabrica probe: O sa cer protectia procurorului general al Romaniei (Video)

La finalul comentariului, acesta face trimitere la doua articole aparute in presa, in care se afirma ca postul ar fi beneficiat de bani din sumele primite ca mita de Andrei Chiliman si Marian Vanghelie.

"Domnilor, inainte de a va simti ofensati, analizati-va modul in care faceti presa. Este ofensator in primul rand fata de romani, publicul dumneavoastra", subliniaza Valentin Jucan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Jucan televiziuni campanie justitie, #Jucan conflict B1TV, #Jucan Ghita B1 Antena3 , #CNA