CNA sesizeaza Parchetul privind faptul ca OTV emite ilegal (Video)

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 13:11
2753 citiri
CNA sesizeaza Parchetul privind faptul ca OTV emite ilegal (Video)
Foto: Realitatea TV

CNA s-a autosesizat cu privire la emisia televiziunii OTV pe frecventa Direct Digital TV (DD TV), incepand cu data de 18 octombrie, ora 23.00.

La propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, Consiliul a decis, in sedinta de marti, sa sesizeze Parchetul pentru ca OTV emite in Romania fara a avea licenta audiovizuala.

Decizia a fost luata in baza articolului 96, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fara licenta de emisie sau licenta de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru, daca fapta prezinta pericol pentru siguranta nationala, ordinea publica sau sanatatea publica ori poate crea probleme de natura economica sau operationala altor furnizori de retele ori servicii de comunicatii electronice sau utilizatorilor".

Dan Diaconescu: OTV emite legal, din strainatate

Totodata, CNA a decis, marti, sa sesizeze Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si societatea Digital Sky SRL, care ridica semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, sa suspende difuzarea televiziunii DD TV, "pana la solutionarea aspectelor de natura penala" in acest caz.

Aceasta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi de membrii CNA.

In plus, Consiliul a decis sa ii invite pe actionarii societatii Telecroma Media SRL, care detine licenta audiovizuala a DD TV, la sedinta CNA de joi.

Laura Georgescu a spus ca societatea Telecroma Media SRL a primit o amenda de la CNA in anul 2009, pentru incalcarea legislatiei audiovizuale, dar nu a facut, in termen de sase luni, dovada la CNA ca a achitat aceasta amenda.

OTV a inceput sa emita ilegal, din Bucuresti, pe frecventa DD TV

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul nu depune la Consiliu, in termen de 6 luni de la data aplicarii unei amenzi, dovada achitarii acesteia".

Cu toate acestea, Laura Georgescu nu a sustinut in sedinta de marti retragerea licentei audiovizuale a DD TV, propunand discutarea acestui subiect in sedinta de joi a Consiliului.

"Nu depinde de noi sa decidem daca inchidem sau nu o televiziune, pur si simplu legea ne obliga", a spus Cristina Trepcea, facand referire la neachitarea amenzii de catre DD TV, fapt care, potrivit Legii audiovizualului, implica retragerea licentei audiovizuale a DD TV.

Vaticanul dezminte: OTV nu emite de aici. Nu dati crezare afirmatiilor lui Dan Diaconescu!

"Daca exista aceasta amenda neplatita, in Legea audiovizualului spune foarte clar ca, in sase luni, trebuie facuta dovada. A facut dovada? Inteleg ca nu. De ce mai asteptam?", a spus si Narcisa Iorga.

In schimb, Laura Georgescu a spus ca societatea Telecroma Media SRL este in insolventa din septembrie 2013. "Nu are plan de reorganizare, nu va veni niciodata cu documentele", a spus Georgescu.

Pe de alta parte, prezenta la sedinta CNA de marti, reprezentanta Telecroma Media SRL - avocatul Julia Zorkoczy - a solicitat Consiliului amanarea discutarii situatiei DD TV, pentru ca asociatii societatii Telecroma Media SRL sa aiba timp suficient pentru a depune la CNA toate documentele.

Julia Zorkoczy a mai solicitat CNA sa invite la discutii si pe reprezentantii OTV. In schimb, membrul CNA Cristina Trepcea a spus ca CNA nu poate invita la discutii reprezentantii unui post care nu exista.

Pe de alta parte, la sedinta CNA de marti a fost prezenta Livia Vasile, care a spus ca il reprezinta pe Dan Diaconescu, dar nu are un mandat pentru a vorbi in sedinta de marti.

"Dar cine este domnul Dan Diaconescu? Este o persoana privata", i-a spus Cristina Trepcea, intreband-o pe Livia Vasile care este scopul prezentei sale in sala de sedinte a CNA.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#OTV emite CNA plangere, #CNA Parchet licenta OTV, #Dan Diaconescu plangere licenta OTV , #OTV