CNA: Scoaterea licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel la licitatie, ilegala

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 16:02
1753 citiri
CNA: Scoaterea licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel la licitatie, ilegala
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, ca vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla si ale televiziunii The Money Channel este ilegala, precizand ca aceste licente vor fi retrase de Consiliu in cazul in care ele vor fi tranzactionate prin licitatie.

Societatea Realitatea Media SA, aflata in insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla si licenta audiovizuala a televiziunii The Money Channel.

Anuntul vanzarii la licitatie a licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel a fost analizat in sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Prezenta la sedinta CNA de marti, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a declarat ca si ea a aflat din presa de anuntul administratorului judiciar privind vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla si ale The Money Channel.

"Nu am putut sa o contactez pe doamna administrator judiciar, nici nu sta in prerogativele mele acest lucru. Ar trebui sa intelegeti situatia si sa separam lucrurile, partea redactionala de cea administrativa", a spus Mura Franculescu.

Ea i-a rugat pe membrii CNA ca, in cazul in care decid sa discute in sedinta subiectul vanzarii la licitatie a acestor licente, sa ii solicite sa vina in fata Consiliului administratorului judiciar al Realitatea Media, "pentru a explica neclaritatile".

Narcisa Iorga, membru al CNA, a intrebat-o pe Mura Franculescu cum priveste respectivul anunt despre vanzarea la licitatie.

"Legea audiovizualului stipuleaza foarte clar ce inseamna cedarea de licente, nu vanzarea de licente. Eu cred ca lucrurile astea trebuie decise in adunarile generale ale creditorilor si acolo trebuie sa se decida si sa se discute", a spus Mura Franculescu.

Narcisa Iorga a atras atentia ca in Legea audiovizualului se vorbeste "despre cedarea de licente, nu de vanzare prin licitatie". "Si pentru cedare e nevoie de acordul prealabil al Consiliului", a spus, la randul sau, Rasvan Popescu, membru al CNA.

Laura Georgescu a mai spus ca Mihaela Hamza ar trebui sa fie invitata joi, la CNA, pentru o discutie. Laura Georgescu a mai spus ca, pe 26 septembrie, exista posibilitatea sa se schimbe comitetul creditorilor Realitatea Media.

In schimb, Narcisa Iorga a propus ca CNA sa se adreseze judecatorului sindic, care gestioneaza situatia Realitatea Media, si sa il informeze ca aceasta scoatere la licitatie a unor licente nu poate avea loc.

Pe de alta parte, Narcisa Iorga a spus ca aceasta licitatie nu trebuie sa aiba loc, pentru ca in acest fel Radio Guerrilla va disparea. "Radio Guerrilla este un mijloc de comunicare cu o anumita prestanta in mediul audiovizual. Sunteti de acord sa dispara un astfel de radio?", a spus Iorga.

In cele din urma, Laura Georgescu a propus ca membrii CNA sa emita un comunicat de presa in care sa anunte public intentia Consiliului de a retrage licentele Radio Guerrilla si The Money Channel, in cazul tranzactionarii lor prin licitatie publica.

Propunerea a fost adoptata cu zece voturi "pentru" (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu). Valentin Jucan a votat "impotriva" aceste propuneri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#CNA Guerrilla licitatie ilegala, #CNA licitatie ilegala licente, #CNA licente audio Guerrilla , #CNA
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca ceneaul, a sarit ca ars in sus,