CNA opreste, din nou, transmisia OTV - afla motivul

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 08:16 4687 citiri
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu si televiziunea OTV i-au maniat din nou pe membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA), care au decis intreruperea emisiei timp de 10 minute, in intervalul 19:00 si 19:10 pentru ca postul a difuzat publicitate politica in afara campaniei electorale.

Astfel, televiziunea este acuzata ca a facut publicitate politica pentru Partidul Poporului si pentru Dan Diaconescu, numit in mod repetat "viitorul presedinte al Romaniei" sau "presedintele tuturor romanilor", arata Adevarul.

Iar conform articolului 139 din Legea audiovizualului, "publicitatea, pozitiva sau negativa, in legatura cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala".

"Nu mai este televiziune. Este folosirea unei licente de televiziune pentru a face campanie in afara campaniei", a spus Christian Mititelu, membru al CNA, sustinut si de Gelu Trandafir, care a precizat ca Diaconescu vorbeste ca un politician, nu ca un realizator TV.

Pe de alta parte, reprezentanta OTV a incercat sa convinga CNA ca televiziunea a transmis doar chestiuni de informare despre un partid politic legal, ceea ce fac si alte posturi.

In final, CNA a decis ca OTV trebuie sa isi intrerupa emisia pentru zece minute, in intervalul 19:00 si 19:10.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News