CNA nu vrea eliminarea taxei TV: Ingropam TVR, daca facem asta

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 16:10 2099 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, ca taxa TV nu va fi eliminata.

CNA a avizat negativ proiectul legislativ care prevede eliminarea taxei TV, informeaza Mediafax.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a precizat ca Televiziunea Romana va fi "ingropata" daca nu mai beneficiaza de aceasta forma de finantare.

CNA a analizat, in sedinta de marti, o propunere legislativa de modificare a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune prin care se elimina obligativitatea achitarii taxei radio-tv.

Reactia TVR la eliminarea taxei TV: In Germania se platesc peste 200 de euro pe an

Propunerea legislativa a fost initiata de un grup de 14 deputati si senatori ai PSD.

La randul sau, Valentin Jucan, membru CNA, a spus ca Televiziunea Romana are un rol special si atributii speciale fata de societate, de aceea societatea trebuie sa contribuie la finantarea TVR.

Decizia de a aviza negativ initiativa legislativa a fost luata in unanimitate de membrii CNA prezenti la sedinta (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu). Avizul CNA este unul consultativ.

Taxa TV este principala sursa de finantare a televiziunii publice, veniturile din publicitate fiind afectate de o serie de restrictii legislative, iar cele de la bugetul de stat mergand in proportie de aproximativ 90% catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News