Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CNA modifica procedurile: Posturile TV-radio nu vor mai vedea cine le reclama

Marti, 12 Mai 2015, ora 16:17
6752 citiri
CNA modifica procedurile: Posturile TV-radio nu vor mai vedea cine le reclama
Foto: CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si-a modificat procedurile: reprezentantii televiziunilor si radiourilor vor primi, atunci cand sunt vizati de posibile incalcari ale legislatiei audiovizualului, rapoartele de monitorizare ale emisiunilor analizate de Consiliu si nu sesizarile primite de CNA, ca pana acum.

Modificarile procedurilor operationale ale institutiei au fost discutate la inceputul sedintei de marti, informeaza Mediafax.

CNA a decis ca, atunci cand primeste sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei audiovizualului, sa nu le mai transmita reprezentantilor televiziunilor si radiourilor vizate. Consiliul a decis sa trimita rapoartele de monitorizare realizate de departamentul de specialitate al CNA, in care se va face trimitere si la sesizarile primite, fara a se spune insa numele si prenumele persoanei care sesizeaza.

Aceasta decizie a fost luata cu unanimitatea membrilor CNA prezenti la sedinta de marti (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

CNA a decis sa modifice si o alta procedura, prin care solicita reprezentantilor televiziunilor si radiourilor puncte de vedere atunci cand primea sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei audiovizualului care ii vizau.

Astfel, cu opt voturi "pentru" si doua "impotriva" (Lorand Turos si Viorel Buda), CNA a decis sa nu mai solicite reprezentantilor televiziunilor si radiourilor aceste puncte de vedere.

Noile proceduri intra in vigoare imediat dupa adoptare.

DNA descopera noi si noi infractiuni comise de sefa CNA: Sechestru pe conturi si bunuri

Modificarile survin la o zi dupa ce procurorii DNA au anuntat o noua extindere a urmaririi penale fata de sefa CNA, Laura Georgescu, acuzata printre altele si de instigare la sesizari false.

Luni, procurorii DNA au anuntat o noua extindere a urmaririi penale fata de sefa CNA, Laura Georgescu, hotarand, totodata, si punerea sub sechestru a mai multor conturi bancare si bunuri pana la limita de 2.296.200 lei.

Procurorii o acuza pe Laura Georgescu de abuz in serviciu, in forma continuata (inca 5 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (inca 5 acte materiale).

Noi acuzatii grave la adresa sefei CNA: A intocmit acte false pentru a amenda posturi TV

"In calitatea sa de presedinte al CNA, suspecta Laura Georgescu a fost cea care a instigat in perioada 2013 - 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare", se arata in comunicatul DNA remis luni Ziare.com.

Laura Georgescu explica de ce nu-si da demisia de la sefia CNA: Nu am incalcat in viata mea legea

"Printre datele comunicate de operatorii TV au fost identificate noi sesizari care contineau date false, fiind promovate de suspecta Georgescu Laura si care au avut ca rezultat sanctionarea acestora. In unele cazuri, sesizarea a fost redactata si inregistrata inainte ca emisiunea reclamata sa fi avut loc", continua documentul.

Cum poate scapa CNA de Laura Georgescu - Victor Ponta, direct interesat?

"In cauza s-a dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile si mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, apartinand suspectei Georgescu Laura - Corina pana la limita de 2.296.200 lei, suma reprezentand valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit pana in acest moment drept parte civila", se mai precizeaza in documentul citat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#CNA modificare proceduri sesizari, #CNA procedura sesizari , #CNA