CNA ar putea interzice clipul piesei "Sub pielea mea/#Eroina" - ce ii nemultumeste pe reclamanti

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 21:525584 citiri
CNA ar putea interzice clipul piesei "Sub pielea mea/#Eroina" - ce ii nemultumeste pe reclamanti
Foto: Captura YouTube/Carla's Dreams Official

Videoclipul piesei "Sub pielea mea" cantata de trupa Carla's Dreams ar putea fi mutat dupa ora 23:00, daca membrii CNA decid, in cadrul sedintei de marti, ca acesta incalca legislatia audiovizuala privind protectia minorilor in raport cu scenele erotice.

Consiliului National al Audiovizualuli (CNA) va analiza clipul piesei "Sub pielea mea| #Eroina", cantata de trupa din Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a sedintei publice de marti, 19 aprilie, figureaza videoclipul melodiei "Sub pielea me/#Eroina", acesta fiind difuzat, potrivit monitorizarii din 31 ianuarie, de televiziunile muzicale Zu TV si MTV Romania.

Consiliul a primit patru reclamatii referitoare la acest videoclip, considerat de reclamanti ca fiind "deocheat", "neadecvat spectatorilor minori" in raport cu ora de difuzare. "Protagonistii videoclipului imita actul sexual, fiind imbracati sumar, in lenjerie intima", s-a mai reclamat.

De asemenea, una dintre sesizarile primite compara acest clip cu lungmetrajul "50 shades of Grey", iar sintagma folosita in reclamatie a fost " (...) Un alt exemplu este videoclipul de la melodia '50 shades of Grey', la fel de deocheat" - insa reclamantul nu a precizat numele melodiei sau al artistului.

CNA a mai luat decizii de intrare in legalitate privind anumite videoclipuri care, astfel, au putut fi difuzate doar dupa ora 23:00. O alta varianta a intrarii in legalitate poate fi reprezentata de eliminarea din videoclip a scenelor incriminate si astfel sa poate fi difuzat la orice ora.

Totodata, una dintre reclamatii sustine urmatoarele: "Videoclipul artistului Carla's Dreams al piesei 'Sub pielea mea' contine imagini care ii creeaza excitatii, el avand o varsta de opt ani. Imaginile din acel videoclip nu ar trebui lasate pe un post de televiziune in intervalul in care copii pot vedea".

Potrivit monitorizarii, pe parcursul videoclipului, au existat imagini fragmentare cu cei doi tineri care se sarutau, se mangaiau si se strangeau in brate, putandu-se observa secvente care surprind fugitiv nuditatea partenerilor, precum sani, fese, bust.

In secventele in care au avut loc scenele de erotism dintre cei doi, tanara era imbracata sumar, in lenjerie intima, iar la un moment dat apare fara sutien; textul piesei muzicale sugerand erotismul care a fost transpus prin cadrele din videoclip.

CNA a monitorizat in ziua de 31 ianuarie si celelalte televiziuni de muzica mentionate in reclamatii (Kiss TV, Music Channel si UTV), dar nu au regasit acest videoclip.

La inceputul lui 2016, Carla's Dreams a lansat melodia "Sub pielea mea/#Eroina", o piesa cu un videoclip controversat, care a strans, in 20 de zile, aproximativ 10 milioane de vizualizari. In prezent, videoclipul are peste 24 de milioane de vizualizari.

Melodia a fost subiectul unei alte controverse, in luna ianuarie, imediat dupa lansarea videoclipului, privind un posibil plagiat. Potrivit unor informatii care circulau in presa, cantecul "Sub pielea mea" era considerat a fi asemanator cu melodia "Ursitoare" a lui Florin Chilian.

Trupa a reactionat rapid, comunicand public concluzia unui expert in domeniu la care s-a apelat - Mircea Dragan, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - si conform caruia exista doar o mica asemanare intre cele doua piese.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News