CNA a discutat situatia Antenelor: Gadea, Badea, Ursu si Alexandrescu cer sprijin in fata ANAF

Joi, 18 Februarie 2016, ora 12:59
6120 citiri
CNA a discutat situatia Antenelor: Gadea, Badea, Ursu si Alexandrescu cer sprijin in fata ANAF
Foto: CNA (Arhiva)

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat, joi, situatia evacuarii de catre ANAF a celor cinci televiziuni fondate de Dan Voiculescu, reprezentantii grupului Intact cerand ajutor pentru ramanerea in sedii.

La sedinta CNA au venit in calitate de reprezentanti ai Intact Mircea Badea, Adrian Ursu, Mihai Gadea, pe conturile caruia ANAF a cerut poprirea a 200.000 de euro, si Sorin Alexandrescu, CEO Antena TV Group, trimis in judecata pentru santaj alaturi de Camelia si Dan Voiculescu.

Promo-ul folosit in santaj, difuzat si dupa ce Sorin Alexandrescu a fost retinut (Video)

Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu, dati in vileag de fosta sefa a juristilor din Antena Group

Conform jurnalistilor de la Pagina de Media, Sorin Alexandrescu a facut un scurt istoric al situatiei, dupa decizia penala din 8 august 2014, cand Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), prejudiciind statul cu 60 de milioane de euro.

"Atat Antena Group cat si Antena 3 au facut noi adrese catre noul proprietar, statul roman, spunand ca vrem sa continuam contractele dupa ce ele isi pierd valabilitatea. Pana in momentul de fata am trimis mai mult de 20 de adrese in acest sens, pentru care nu am primit niciun raspuns", a sustinut Sorin Alexandrescu.

La randul sau, Adrian Ursu a declarat ca mutarea televiziunilor din sedii "presupune intreruperea emisiei".

"Daca mutam Antenei 3 in alt loc inseamana sa mutam masinele grafice, ceea ce ar lasa alte posturi fara grafica pe post. Sediul din Bucuresti-Ploiesti este nucleul fiecarei dintre televiziuni. Este adevarat ca se emite si din alte locuri, desprinse de Bucuresti-Ploiesti, sunt doar niste hale cu niste decoruri", a declarat el.

Mihai Gadea a facut apel la CNA, cerand sa protejeze trustul in fata ANAF.

"Noi n-avem cui sa ne adresam, CNA-ul fiind singura institutie directa careia putem sa ne adresam, cu rugamintea de a face tot ceea ce puteti sa protejati acesti jurnalisti. Ceea ce s-a intamplat luni ne pune intr-o situatie fara precedent. Niste jurnalisti din Romania au fost in situatia de a fi legitimati, interogati si fotografiati, fara sa existe o baza legala", a afirmat el.

In schimb, Mircea Badea a sustinut ca "nu exista nicio sentinta judecatoreasca despre evacuare" si ca "ANAF-ul nu are o hotarare judecatoreasca despre evacuare".

"Este o minciuna colportata de multe posturi de televiziune cu rea intentie. Exista celebrul teren de la ICA care a fost evaluat la 60 de mil. de euro. Toti vorbesc despre aceste 60 de mil. de euro pe care un om rau le-a luat dintr-un seif. ANAF-ul nu doreste sa valorifice terenul de la ICA. Daca valoreaza 60 de mil. de euro de ce nu il valorifica ANAF-ul? Celebrul teren este in continuare acolo, cu buruieni, nu intereseaza pe nimeni, intereseaza sa evacuam noi niste sedii", a declarat el.

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare (Video)

Intrebat de un membru al CNA, Mihai Gadea a afirmat ca nu exista "solutie de backup".

In plus, Sorin Alexandrescu a explicat ca "in mod real este imposibil sa muti operatiunile a cinci televiziuni".

De asemenea, el a facut trimitere si la mitingul organizat vineri in Piata Constitutiei, sustinand ca nu va fi un protest, ci doar o intalnire cu telespectatorii.

Antenele ies "la plimbare": Primaria le-a aprobat mitingul - cand si unde va avea loc

"Suntem intr-un spatiu in care oricine se joaca cu focul poate sa declanseze un foc. Maine este o intalnire cu telespectatorii nostri, vrei sa-i vedem, se va canta, ii vom intalni pe oameni, le vom strange mainile. CNA-ul are disponibilitatea sa poarte discutii cu noi", a amenintat Mihai Gadea.

"Echipamente de televiziune nu pot veni mai devreme de noua luni de zile. Cealalta situatie ar fi sa inchidem televiziunile si sa le redeschidem dupa sase sau noua luni de zile", a sustinut si Sorin Alexandrescu.

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

In ce caz isi pierde Antena 3 licenta sau isi intrerupe emisia

Intrebati de Dorina Rusu, nominalizata de Administratia Prezidentiala in CNA, ce au venit sa ceara de la consiliu, Adrian Ursu a raspuns: "Solicitarea noastra este ca CNA sa ceara o clarificare de la ANAF".

La finalul discutiilor, membrii CNA prezenti au decis sa redacteze in cursul acestei zile o scrisoare catre ANAF in care sa-si exprime preocuparea cu privire la situatia in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Antena3 CNA scrisoare ANAF, #Antena3 evacuare ANAF , #Antena 3