CNA a amendat OTV cu 25.000 de lei - vezi de ce

Marti, 22 Mai 2012, ora 21:24
4051 citiri
CNA a amendat OTV cu 25.000 de lei - vezi de ce
Foto: Arhiva

OTV a fost amendat de CNA cu 25.000 lei, pentru mai multe incalcari ale legislatiei audiovizuale in campanie, precum prezenta steagului in emisiuni electorale, difuzarea unor sondaje fara a fi precizata metodologia, dar si prezenta lui Dan Diaconescu in calitate de reprezentant al propriului partid.

Potrivit CNA, in weekend, la OTV a aparut atat Dan Diaconescu, in calitatea de reprezentant al unui partid politic si al unor candidati, cat si Sorin Ovidiu Balan, candidat la Primaria Braila.

OTV cere CNA prelungirea licentei sale, care va expira pe 29 mai

De asemenea, in emisiuni electorale de la OTV a aparut steagul Romaniei, dar si sigla partidului Dan Diaconescu, fapt interzis de legislatia audiovizualului. De asemenea, postul a difuzat un sondaj fara a prezenta metodologia de realizare a lui si data la care a fost realizat.

Totodata, Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, a remarcat faptul ca Dan Diaconescu a disparut de pe OTV joia trecuta, iar duminica a reaparut la postul TV, in ciuda angajamentului luat de administratorul judiciar al societatii Ocram Televiziune SRL, care este in insolventa.

OTV invinge CNA in instanta: Postul poate emite pana in aprilie 2013

"A aparut si a disparut, dar a aparut din nou. Ceea ce a spus administratorul nu se respecta. Dan Diaconescu a aparut duminica seara, in calitate de reprezentant al unui partid politic si al unor candidati", a spus Onisei.

In decizia de sanctionare s-a mai tinut cont de mai multe abateri, inclusiv o emisiune care nu fusese marcata drept emisiune electorala si aparitia unor simboluri nationale in materiale electorale difuzate pe post.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#CNA amenda OTV 25 000, #OTV amenda CNA, #CNA OTV licenta , #CNA
Comentarii
Poza Kiatra Neamt
Kiatra Neamt
rank 4
Totusi, tineti cont ca OTV-ul pare un post decent fata de Antena 3