Ciolos vine din nou in Parlament pentru a discuta soarta unei televiziuni cruciale

Marti, 23 Februarie 2016, ora 08:08 2547 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Situatia financiara a Televiziunii Romane va fi dezbatuta, marti, in Parlament, in prezenta premierului Dacian Ciolos.

Discutia are loc dupa ce presedintele-director general interimar al SRTV, Irina Radu, a atras atentia asupra problemelor institutiei. Sedinta va incepe la ora 14:00, informeaza Mediafax.

Situatia la TVR, tot mai neagra: Salarii mai mici, program redus si planuri de concedieri colective

Dezbaterea pe subiectul TVR vine la nici o saptamana dupa ce premierul a fost prezent in Senat pentru a oferi explicatii cu privire la decizia ANAF de a notifica televiziunile trustului Intact ca trebuie sa evacueze sediile in care isi desfasoara activitatea.

In timpul sedintei respective, Dacian Ciolos i-a transmis presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ca va discuta si despre situatia TVR.

Ciolos, despre situatia Televiziunii Romane: Sunt decizii politice, TVR e la Parlament

"Consiliul de Administratie care este chemat sa gaseasca solutii la problemele care se afla acolo este numit de catre Parlament, pot sa va asigur intreaga colaborare din partea Guvernului pentru a gasi solutii, in limitele legii. Chiar inainte de a intra la dezbaterea de astazi, am sugerat domnului presedinte Tariceanu sa avem o discutie pe aceasta tema", a transmis premierul la respectiva sedinta.

TVR, la un pas de colapsul financiar: Nu are bani pentru a transmite Euro 2016

Anul trecut, Irina Radu a transmis Parlamentului o scrisoare prin care informa ca este posibil ca TVR sa nu transmita Campionatul European de Fotbal din cauza ca nu are banii necesari pentru cumpararea drepturilor TV si ca televiziunea face eforturi "uriase" pentru a supravietui.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News