Christian Sabbagh: Mereu am visat sa fiu un istoric al clipei - Interviu

Marti, 14 Februarie 2012, ora 13:10
2425 citiri
Christian Sabbagh: Mereu am visat sa fiu un istoric al clipei - Interviu
Foto: Kanal D

Christian Sabbagh, prezentatorul Stirile Kanal D difuzate in fiecare seara de la ora 19:00, a vorbit in cadrul unui interviu Ziare.com despre munca de jurnalist de investigatii, dar si despre viata de familie.

Prezentatorul TV spune ca nu intelege politica si ca nu il intereseaza deloc, dar si ca este posibil sa revina la emisiunile care l-au consacrat.

In cadrul aceluiasi material, Christian Sabbagh a vorbit si despre sotia sa si cei doi copii, dar si despre cum el si consoarta sa au reusit sa treaca peste momentele dificile care pareau ca duc la divort.

In primul rand: nu va este dor de munca de teren?

Se intampla de foarte multe ori sa mai fac materiale de investigatii. In cadrul Stirilor Kanal D exista anchete pe care le fac. Am demascat proxeneti, traficanti de droguri, si vorbim aici de indivizi care au conexiuni internationale, nu despre cei care stau la colt de strada.

De ce nu mai faceti emisiuni de investigatii?

Probabil ca o sa vina momentul in care voi relua si emisiunile de investigatii, dar in acest moment nu e nimic concret. As minti sa spun ca nu mi-as dori, eu sunt un jurnalist caruia ii place sa vina in sprijinul oamenilor.

V-ati vedea vreodata prezentand o emisiune de divertisment?

Nu. Eu unul nu ma vad facand asta, sincer. In plus, nici oamenii nu cred ca ar putea sa ma asocieze cu un show de divertisment. Ei ma vad de multe ori ca pe un politist sau ca pe un jurnalist de investigatii. Nu am fost tentat pana acum, dar vorba aia, niciodata sa nu spui niciodata.

Nu inteleg politica

Ati fost tentat vreodata sa intrati in politica?

Nu inteleg politica, nu ma pasioneaza, nu am inclinatii inspre acest domeniu, deci nu ma vad politician si nici n-am fost tentat vreodata sa fac acest pas.

Daca intreba cineva de ce ati ales presa, ce ati raspunde? Dar daca v-ar intreba de ce mai faceti presa in continuare, avand in vedere ca situatia financiara v-ar permite sa faceti orice altceva?

Mereu am visat sa fiu un istoric al clipei. Meseria mea este una profund umanista, sunt alaturi de oameni si problemele lor, incerc sa-i ajut prin mijloacele pe care mi le ofera media. Nu m-am gandit vreodata sa fac altceva pentru nu ma pricep la altceva. Nu stiu sa fac afaceri, daca ar fi sa ma apuc de vreun business, as falimenta foarte repede. Am invatat ca in viata e bine sa faci doar ceea ce stii.

Ati fi de acord ca fiul dumneavoastra sa faca emisiuni de genul celor care v-au adus celebritatea?

Evident. Daca aceasta ar fi dorinta lui, nu vad de ce m-as opune.

Cat de important este aspectul pentru o persoana publica?

Pentru orice persoana aspectul ar trebui sa fie important. E esential sa fii ingrijit, sa fii curat, hainele pe care le porti sa-ti vina bine. Nu trebuie neaparat sa te imbraci de la firme de lux, in fond poti fi imbracat bine cumparand imbracaminte de la orice magazin.

Dumneavoastra cum va intretineti? Cat de des mergeti la sala?

Spre rusinea mea nu am timp sa merg la sala, sport fac atunci cand imi plimb cainele in parc, iar in weekend ma duc la AirSoft.

Ernest, despre pitipoance si propunerea de a poza nud - Interviu Ziare.com

Cea mai valoroasa si cea mai periculoasa arma este sotia mea

Ati declarat ca cea mai valoroasa arma este sotia dumneavoastra. Totusi, care ar fi cea mai periculoasa dintre zecile de arme pe care le detineti?

Era o figura de stil, evident. In aceeasi nota pot sa va spun ca cea mai valoroasa si cea mai periculoasa arma este sotia mea.

Stiu ca ati intampinat momente dificile in casnicie, dar ati reusit sa treceti peste. Daca nu sunteti de acord cu divorturile, ce ar trebui sa faca un cuplu atunci cand cei doi parteneri nu se mai inteleg deloc?

De multe ori o casnicie se construieste din doua pietre tari, iar conflictele apar cu usurinta. Nu am gasit nicio familie care sa-mi spuna ca pentru ei curge doar lapte si miere, evident ca sunt discutii si tensiuni. Din propria experienta va pot spune ca pentru a trece peste acele momente unul trebuie sa cedeze.

Credeti ca este mai bine pentru un copil sa asiste la certuri? Intreb pentru ca dumneavoastra ati reprezentat un caz fericit si ati gasit solutia salvatoare, insa in unele situatii nu exista intelegere deloc.

Nu, sub nicio forma. Copiii nu trebuie sa creasca intr-un mediu ostil, in care parintii se cearta. Orice fel de discutii trebuie evitate sau macar sa nu se consume in fata lor. Intotdeauna trebuie pus deasupra interesul copilului.

Cum arata vacanta perfecta pentru dumneavoastra?

Imi place sa-mi petrec vacantele la munte, cu familia, sa ne plimbam. Ma scot din sarite vacantele exotice, la soare.

Cum va petreceti timpul cu familia?

Am tot mai putin timp la dispozitie, constat cu amaraciune lucrul acesta. Orele libere mi le petrec cu familia. In ultima perioada, dimineata inainte de a ajunge la munca stau cu fiica mea, ma joc cu ea, fac cam tot ce-mi cere.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Christian Sabbagh, #Christian Sabbagh Kanal D, #Christian Sabbagh stiri, #Christian Sabbagh prezentator , #televiziune