Cele mai bune scrieri ale anului se anunta la Gala Premiilor Superscrieri 2012

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 23:01
1710 citiri
Cele mai bune scrieri ale anului se anunta la Gala Premiilor Superscrieri 2012

Cele mai bune scrieri ale anului se anunta la Gala Premiilor Superscrieri 2012, care se va desfasura pe 5 noiembrie, in Bucuresti.

Premiile Superscrieri este o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale si care isi propune ca in cativa ani sa capete in Romania aceeasi importanta pe care o au premiile Pulitzer in America.

Fundatia Friends For Friends si juriul Superscrieri 2012 se pregatesc de decernarea premiilor pentru cele mai bune lucrari de jurnalism narativ de anul acesta. Anul acesta concursul Premiile Superscrieri - non-fictiuni care schimba lumea se afla deja la a doua editie si a reusit sa adune in jur de 250 de participanti, cu peste 350 de lucrari inscrise.

Despre calitatea acestor lucrari ne spune Vlad Mixich, presedintele juriului: "Am o veste buna la sfarsit de octombrie: mai multe texte bune la Superscrierile din acest an decat la editia de anul trecut. La unele categorii (mai ales cele cu inscrieri numeroase) concurenta pentru primele locuri a fost incinsa. Ca sa faca in ciuda crizei si mogulilor media, 2012 a fost un an cu recolta buna pentru jurnalismul romanesc. Acela adevarat."

Premiile oferite anul acesta insumeaza 3500 de euro, dintre care 1000 de euro vor fi acordati ca premiu special - Superscrierea anului.

"Concursul e util. Sunt foarte putine initiativele care incurajeaza scrisul cu rost si asta cred ca e una dintre ele. Daca l-as fi organizat, as fi incercat poate sa dau un premiu egal ca valoare unui incepator care nu a apucat sa scrie in presa mainstream.

Asta ca sa obligam antenumita sa ia in seama talentele care nu au acces in sistem. Pare simplu dar nu e simplu. Multe talente, daca ajung sa lucreze in presa, se irosesc pana la urma in outlet-uri care fac mai mult pr decat presa sau devin militanti in lupte prea mici pentru ceea ce pot ei sa faca." este de parere Teodor Tita, membru al juriului.

Cat despre procesul de jurizare, Vlad Mixich completeaza cu experienta de jurat al acestei editii: "Cum anul acesta textele finaliste au avut valori mai apropiate decat in 2011, a fost dificila stabilirea podiumului. Criteriile mentionate in regulament sunt esentiale in procesul jurizarii pentru ca cele mai importante premii ale anului acordate in breasla jurnalistilor trebuie sa tinda spre o obiectivtate previzibila, nu sa depinda exclusiv de subiectivismul juratilor.

Eu sunt mandru ca sunt jurnalist si prin urmare sunt mandru sa fac parte din juriul Superscrieri. Marea placere a vietii mele e cititul. Si nu cunosc inca o metoda mai buna de a lua pulsul jurnalismului romanesc decat a juriza pentru Superscrieri."

Evenimentul de decernare a premiilor va fi cu circuit inchis. Castigatorii si titlurile lucrarilor vor fi facute publice pe site-ul Fundatiei - www.ffff.ro/superscrieri/.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#concurs jurnalisti romani Bucuresti, #superscrieri concurs oameni presa , #mass media