Cele mai bune fotografii de presa in 2011 (Galerie foto)

Joi, 16 Februarie 2012, ora 20:56
3007 citiri
Cele mai bune fotografii de presa in 2011 (Galerie foto)

In urma cu cateva zile, s-au stabilit castigatorii la World Press Photo Contest, editia pe 2012, intrand in concurs cele mai reprezentative instantanee de anul trecut. A fost cea de 55-a editie a competitiei, iar concluzia unanima a fost ca 2011 a fost un an foarte "fotogenic".

Fotografiile premiate vin din domenii diverse, de la instantanee de zi cu zi, din natura sau chiar cu caracter social, pana la unele care infatiseaza crampeie din evenimente contemporane, cum ar fi sportul.

Fotografia castigatoare a fost realizata de Samuel Aranda, infatisand o femeie tinand in brate o ruda ranita, intr-o moschee transformata in spital, in timpul protestelor din Yemen. In ciuda disperarii ce transpare din imagine, instantaneul este unul dureros de frumos, remarca Business Insider.

Instantaneul de mai jos a fost realizat de Vincent Boisot la Saptamana Modei de la Dakar, fiind unul care pune in antiteza stralucirea cu saracia.

O fotografie socanta, realizata de Brent Stirton in Ucraina, premiata si ea.

O imagine venita parca din trecut, semnata Stephanie Sinclair si suprinsa in Yemen.

O fotografie plina de simboluri, realizata de Damir Sagolj in Coreea de Nord, apreciata de critici.

Alejandro Kirchuk a castigat aprecieri cu un instantaneu de suflet, realizat in Buenos Aires, Argentina, intitulat "Nu te voi lasa niciodata sa pleci".

Tsunamiul din Japonia a fost tema mai multor fotografii, una dintre cele premiate fiind cea a lui Paolo Pellegrin.

Jenny E. Ross a surprins salbaticia in toata maretia ei, respectiv un urs polar plecat la vanat de oua, pe stancile unei zone putin umblate din Rusia.

Brent Stirton nu a adoptat doar teme sociale, el fiind sensibil si la durerea muta, insa fireasca, din natura.

Conflictele armate de anul trecut nu aveau cum sa fie ignorate, asa au existat destule fotografii de la fata locului. Mai jos se afla un instantaneu surprins in Libia, pe strada, de Yuri Kozryev.

Nici sportul nu a fost uitat, unele instantanee fiind surpinzatoare indiferent daca esti un fan al miscarii ori a echipei reprezentate.

Cateva fotografii de tip portret s-au remarcat, printre acestea fiind cea infatisand un recrut, in Afganistan, purtand semnatura lui Ton Koene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fotografii presa premiate 2012, #World Press Photo Contest , #mass media