CEC Bank, reclamata la CNA din cauza campaniei cu Brancusi

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 22:21
7357 citiri
CEC Bank, reclamata la CNA din cauza campaniei cu Brancusi
Foto: ProTV

Asociatia Proiect Urban a depus o reclamatie la CNA in care contesta folosirea de catre CEC Bank a imaginilor lui Constantin Brancusi, animate prin mijloace electroncie, intr-un spot publicitar, creandu-se o "falsa confesiune a marelui artist".

"Dorim sa va sesizam aparitia unui spot publicitar pentru CEC Bank in care animarea fotografiei cu imaginea lui Constantin Brancusi prin mijloace electronice lasa impresia unui document autentic, a unui material documentar de arhiva (invechit prin procedee cinematografice), insa nu este deloc asa, spotul reprezentad doar o creatie a agentiei si nu document autentic.

Publicului ii este prezentata o imagine a lui Constantin Brancusi generata, electronica, nu una reala, demers ce genereaza o inducere in eroare a publicului in ceea ce priveste veridicitatea acestui document si in ceea ce priveste identitatea reala a marelui artist. Agentia de publicitate a creat o falsa confesiune a marelui artist prin mijloace electronice", se arata in reclamatia trimisa la CNA, publicata de Evenimentul Zilei.

In document se mai subliniaza faptul ca publicul este indus in eroare prin "mistificarea realitatii".

"Acesta filmare nu a avut loc niciodata. Imaginile si animatia sunt generate in maniera computerizata. In consecinta, sunt manipulate si mistificate atat identitatea, cat si credintele personale ale artistului Constantin Brancusi.

Identitatea lui Constantin Brancusi este mistificata si prin atribuirea unei voci care nu apartine marelui sculptor, ci unui actor, vocea fiind inregistrata in prezent. Astfel, nici vocea, nici intonatia nu apartin in realitate lui Constantin Brancusi! De alfel, se pare ca nu exista inregistrari originale de arhiva care sa ateste vocea reala a marelui artist", subliniaza reprezentantii asociatiei.

Mai mult, acestia acuza faptul ca au fost create in mod artificial "miscari, ticuri, mimica lui Constantin Brancusi prin animarea acelei imagini statice, manipuland in mod evident identitatea si amprenta personala, unica a lui Constantin Brancusi".

"Ideile enuntate de personajul reclamei nu apartin lui Constantin Brancusi, ci reprezinta un colaj realizat din idei disparate. Nu exista certitudinea si dovezi clare ca aceste pareri au apartinut marelui artist", se mai arata in sesizarea transmisa CNA.

De asemenea, se atrage atentia asupra faptului ca nu exista "un marcaj sau o atentionare asupra faptului ca personajul din imagini nu este Constantin Brancusi".

Reprezentantii asociatiei fac trimitere la mai multe prevederi ale unor decizii CNA, printre care aceea ca "furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, viata privata, onoarea si reputatia, precum si dreptul la propria imagine", si subliniind faptul ca potrivit art.5 din Legea nr.148/2000, Legea publicitatii: "Publicitatea trebuie sa fie decenta, corecta si sa fie elaborata in spiritul responsabilitatii sociale."

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reclama CEC Brancusi CNA, #spot Brancusi CEC reclamat CNA , #CNA