Ce risca televiziunile care au dezinformat in ziua protestelor: Se poate ajunge la retragerea licentei

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 17:45
41008 citiri
Ce risca televiziunile care au dezinformat in ziua protestelor: Se poate ajunge la retragerea licentei
Foto: Arhiva Ziare.com

CNA poate decide chiar retragerea licentei televiziunilor care au dezinformat in ziua protestelor organizate in strada pe fondul ordonantelor pe Justitie.

Valentin Jucan, membru CNA, a declarat pentru Ziare.com ca aceste televiziuni pot si sanctionate in mai multe feluri, nu doar cu o eventuala amenda.

"Exista sanctiunea care prevede posibilitatea difuzarii textului sanctiunii 10 minute- 30 de minute - 60 de minute si chiar retragerea licentei", ne-a spus Valentin Jucan.

"Pot sa prognozez ca in sedinta de marti, care va fi condusa de Radu Herjeu, am putea sa discutam problema burtierei cu Iohannis", a spus Jucan, referindu-se la burtiera de la Romania TV: "Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie si gratiere".

In sedinta de joi, 2 februarie, urmeaza sa fie analizate datele obtinute dupa monitorizarea televiziunilor in ziua de duminica, 22 ianuarie, cand au avut loc protestele masive la care au participat zeci de mii de oameni.

Citeste si Protestele vazute la Romania TV: Tehnocratii si sorosistii, in strada. Iohannistii au batut un jandarm (Galerie foto)

"In sedinta de joia viitoare - ca de azi pana atunci e timp sa se analizeze ziua intreaga de duminica - pe care o voi conduce eu, cu siguranta vor fi analizate. Ma voi asigura ca joia viitoare ziua protestelor va fi analizata. Este ordinea de zi pe care eu o creionez. Este timp pentru directia de monitorizare sa intocmeasca rapoartele de monitorizare, ceea ce este foarte important", a adaugat Jucan.

Vezi si CNA e somat sa urmareasca toate emisiunile din seara protestelor si sa sanctioneze derapajele

Membrul CNA a atras atentia ca toti cei care doresc pot sa priveasca online sedintele pe site-ul institutiei.

"Eu spun tuturor ca e foarte importat ca publicul sa fie informat ca sedintele pot fi vazute in direct. Pentru aceasta transparenta m-am zbatut atat. Jurnalistii stiu, dar foarte multi romani nu stiu ce se petrece acolo. Avand in vedere ca acest subiect este atat de sensibil atat pentru romani, cat si pentru institutii, ar trebui sa se vada ce spun oamenii aceia acolo, care sunt pozitiile lor, sa vedem ce se intampla in sedinta, sa vedem daca sunt onesti, daca participa la sedinte, daca iau apararea unor posturi asa cum se spune pe buna dreptate in presa", a continuat Valentin Jucan.

Amintim ca miercuri Asociatia Frontline Club Bucharest a facut apel catre agentiile de publicitate sa boicoteze Antena 3, B1 TV si Romania TV si sa nu mai cumpere publicitate la aceste televiziuni pentru minciunile si dezinformarile pe care le-au transmis in legatura cu protestele fata de ordonantele privind gratierea si modificarile Codurilor Penale.

De asemenea, ActiveWatch, alaturi de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Conventia Organizatiilor de Media (COM), Mediawise Society, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publica, Centrul Roman de Politici Europene si Frontline Club Bucuresti fac apel pentru deblocarea si evaluarea activitatii CNA.

Apelul a fost trimis catre CNA, Comisia pentru Cultura si Media de la Senatul Romaniei, Comisia pentru Cultura, Arte, Mijloace de Informare in Masa de la Camera Deputatilor, Administratia Prezidentiala si Guvernul Romaniei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#CNA licenta televiziuni proteste, #CNA televiziuni proteste , #CNA