Ce pregateste Guvernul posturilor de televiziune

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 18:46
10153 citiri
Ce pregateste Guvernul posturilor de televiziune
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul urmeaza sa prelungeasca, printr-o ordonanta, pana la 31 decembrie 2016, termenul privind trecerea de la sistemul analogic la cel digital in ceea ce priveste emisia terestra a serviciilor publice si private de televiziune, a anuntat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"Avem astazi o ordonanta, domnul ministru Grindeanu in 2006 trebuia.... Dati dumneavoastra detalii cum din 2006 ne-am asumat ca saptamana viitoare trecem la televiziune digitala. Bineinteles, nu suntem gata. Si atunci ca sa nu fie niciun fel de problema cu niciun fel de televiziune centrala, adica TVR-ul, ca doar TVR-ul are aceasta problema, sau locala, unde sunt mai multi, extindem termenul pana in 2016?

Sa nu-l mai extindem inca o data din 31 decembrie 2016, sa fim totusi seriosi, ca din 2006 pana acum... Bun, stim de ce s-a prelungit", a transmis prim-ministrul in cadrul sedintei de Guvern.

Prevederile OUG au fost elaborate in contextul in care pe 17 iunie 2015 ar trebui oprita transmisia analogica in Romania.

TVR este postul care a solicitat Guvernului sa permita transmisia analogica terestra si dupa 17 iunie 2015.

"Desi aproximativ 90% dintre gospodarii sunt abonate la operatorii de cablu si nu vor fi influentate de trecerea la emisia digital terestra, nu a fost gasita, pana acum, o solutie pentru restul gospodariilor care nu vor avea acces la servicii de televiziune. Conform datelor oficiale, aproximativ 7% din gospodarii (aproximativ 500.000) sunt dependente de receptia terestra a programelor de televiziune", a transmis TVR, intr-un comunicat de presa din mai 2015.

"Platitorilor de taxa TV trebuie sa li se garanteze dreptul la programele televiziunii publice si dupa trecerea la transmisia terestra digitala", a declarat atunci presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#televiziune digitala Guvern, #televiziune digitala , #televiziune