Cat costa Antena 3 si Romania TV atacuri la adresa lui Dan Tapalaga, Malin Bot si Lucian Isar

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 17:00
4036 citiri
Cat costa Antena 3 si Romania TV atacuri la adresa lui Dan Tapalaga, Malin Bot si Lucian Isar
Foto: Arhiva Ziare.com

Postul Antena 3 a fost amendat de CNA, joi, cu 20.000 de lei, pentru "Punctul de intalnire" si emisiunile de stiri in care au fost preluate secvente din emisiune, care faceau referire la articolele semnate de Dan Tapalaga si Malin Bot, dupa intalnirea trustului Intact cu telespectatorii in Piata Constitutiei.

Sanctiunea a fost propusa de Radu Bogdan Herjeu, "tinand cont de recidiva", in baza articolului 40.3, pentru "limbaj mizerabil", si a articolului 40.1 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, "pentru nerespectarea principiului audiatur et altera pars", informeaza News.ro.

Antena 3, amendata pentru scrisoarea catre fiica lui Tapalaga si interviul "trunchiat" cu Kovesi

Amenda a fost votata de Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Bogdan Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu. Radu Calin Cristea a fost impotriva.

In cadrul emisiunii, s-au facut afirmatii cu privire la articolele jurnalistilor Dan Tapalaga si Malin Bot, dupa intalnirea trustului Intact cu telespectatorii in Piata Constitutiei, precum: "Niste indivizi absolut insalubri, din toate punctele de vedere si uman si profesional si de orientare, oribil, au spus despre publicul nostru ca e imbatranit, ca sunt niste pensionari care iau pastile, care sunt bolnavi si care oricum, nu valoreaza absolut nimic" si "Niste mesaje de tip nazist, postate si publicate de sustinatorii lui Traian Basescu, Dan Tapalaga de la Hotnews si Malin Bot, de la Evenimentul Zilei".

In cadrul grupajelor informative, din data de 22 februarie in intervalul orar 07:00 - 14:00, postul de televiziune a difuzat fragmente din emisiunea "Punctul de intalnire", in care moderatorul declara ca Antena 3 va face sesizare la CNCD, pentru afirmatiile facute in presa de jurnalistii Dan Tapalaga si Malin Bot.

Antena 3 ameninta doi jurnalisti cu plangere la Combaterea Discriminarii pentru "nazism"

Prezent la sedinta, moderatorul emisiunii "Punctul de intalnire", Radu Tudor, a declarat ca articolul semnat de Malin Bot a reprezentat "o defaimare grava cu privire la telespectatori".

Radu Bogdan Herjeu i-a atras atentia lui Radu Tudor despre limbajul injurios folosit in emisiunea in care a discutat comentariile jurnalistilor Malin Bot si Dan Tapalaga.

"Emotia care te cuprinde in fata unui om batran si bolnav te aduce in situatia de a spune niste cuvinte dure", a spus Radu Tudor, in replica.

La randul ei, Dorina Rusu i-a spus lui Radu Tudor ca nu ar fi ajuns in aceasta situatie daca nu ar fi folosit limbaj injurios si ca, indiferent de ce ar fi spus Malin Bot, "nu aveau voie sa spuna despre el ca este fascist".

Lovitura pentru Antena3: Dan Tapalaga si Malin Bot NU au denigrat batranii de la protestul jurnalistilor Intact

Si postul Romania TV a fost amendat de Consiliul National al Aduiovizualului (CNA), joi, cu 5.000 de lei, pentru "Editia de seara", din 10 februarie, in care nu a fost prezentat punctul de vedere al lui Lucian Isar, dupa comentariile la adresa lui postate pe Facebook de fostul prim-ministru Victor Ponta, in timp ce el se afla la DNA.

Potrivit raportului de monitorizare, unul dintre subiectele emisiunii a fost anuntat de moderatorul Victor Ciutacu sub forma "scandal urias cu acuzatii grave de coruptie la adresa unui fost ministru liberal". "Victor Ponta si-a adus aminte, dupa patru ani, ca Lucian Isar ar fi fost dat afara din executiv dupa ce a cerut o spaga", se arata in raport.

Isar: Il anunt pe tanarul calomniator Ponta ca va trebui sa apara in fata instantei (Video)

Intre titlurile afisate pe ecran in timpul dezbaterii pe acest subiect se numara: "Spagile ascunse in spatele celui mai crunt atac al lui Ponta", "Fostul premier, foc in rafala: Iohannis, tehnocrati, liderul PNL" si "Ce stiu Crin si Ponta despre tainele liderilor tarii".

Amenda a fost data in urma unei reclamatii formulate de Lucian Isar. "Mentionez ca in emisiune au fost prezentate acuzatii nesustinute de dovezi si dezinformari la adresa mea. De asemenea, prin cele expuse in emisiune, mi s-au adus prejudicii de imagine, fara a avea posibilitatea de a-mi exercita dreptul la replica", a transmis Isar.

"I-am solicitat punctul de vedere in direct, cand a iesit de la DNA. A refuzat sa raspunda. S-a considerat ca trebuia sa revenim, seara, in timpul dezbaterilor, sa ii mai cerem o data punctul de vedere", a declarat, pentru News.ro, Roxana Niculescu, director de programe al postului de televiziune Romania TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antena3 amendata CNA, #Romania TV amendata CNA, #amenzi CNA , #CNA