Bursele Superscrieri: 6.000 de euro pentru proiecte jurnalistice

Marti, 31 Martie 2015, ora 20:49
1646 citiri
Bursele Superscrieri: 6.000 de euro pentru proiecte jurnalistice
foto: ffff.ro

Fundatia Friends For Friends lanseaza Bursele Superscieri/ Avon, editia a doua.

Programul pilot, desfasurat in 2014, a fost initiat cu scopul de a construi un cadru articulat de sustinere a jurnalistilor si fotojurnalistilor romani care vor sa lucreze materiale de profunzime, amanuntit documentate si atent redactate.

"Pentru 2015, se vor acorda trei burse in valoare de 2.000 de euro fiecare pentru realizarea a trei materiale jurnalistice complexe pe tema "violenta domestica". Suntem in cautare de proiecte care sa treaca dincolo de tipare de abordare si sa aduca noi perspective asupra temei - sa infatiseze publicului fenomenul violentei domestice in variatele lui forme si simptome, de la costuri pentru societate pana la traume personale duse in spate decenii la rand, de la neputinte legislative pana la cultura lui 'bataia e rupta din rai' ", au declarant organizatorii intr-un comunicat remis Ziare.com.

Poate castiga o bursa Superscrieri/Avon orice autor din Romania - indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital. Organizatorii incurajeaza, proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Termenul limita de trimitere a formularului de aplicatie, disponibil pe fff.ro, este 26 aprilie 2015.

Pe langa bursele propriu-zise, programul include doua componente care adauga valoare proiectelor castigatoare: un program de mentorat si o serie de trei ateliere de scriere creativa, Seminariile Superscrieri, sustinute de Mona Dirtu - sub indrumarea careia se va desfasura tot programul de burse.

Juriul care va selecta bursierii, pe baza unor criterii de evaluare a propunerilor de proiecte, este format din: Dan Duca, Liviu Iolu, Marius Chivu, Mihnea Maruta, Raluca Kisescu (AVON Romania), Simona Tache, Vlad Mixich si Vlad Petreanu.

"Rezultatele programului pilot din 2014 - cele trei materiale publicate de echipele bursiere, toate super-propunerile de proiecte inscrise, felul in care s-au desfasurat Seminariile Superscrieri - ne-au aratat ca programul de burse acopera o nevoie adanca: autorii sunt gata sa-si puna la bataie energia, timpul si creativitatea daca cineva le creeaza contextul si le ofera putin sprijin. Asta s-a intamplat la prima editie a Burselor Superscrieri/Avon, cand toti bursierii au facut mai mult decat si-au propus in proiecte. Suntem recunoscatori ca partenerii nostri ne inteleg misiunea, iar implicarea lor creste. Ceea ce reusim sa facem nu ne mai imparte in proiect-sponsor-public tinta, ci ne uneste intr-o comunitate in care fiecare contribuie cu propria performanta pentru a ne bucura impreuna de materiale jurnalistice de exceptie. Le suntem recunoscatori tuturor si invitam pe oricine crede in forta povestilor bine scrise sa ni se alature", declara Beatrice Weber, presedinte executiv FFFF.

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorati: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#burse superscrieri 2015 jurnalisti, #burse superscrieri Avon Romania , #mass media