Bugetele radioului si televiziunii publice au ramas neschimbate

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 17:28464 citiri
Bugetele radioului si televiziunii publice au ramas neschimbate

Bugetele Societatii Romane de Televiziune si Societatii Romane de Radiodifuziune au fost aprobate de comisiile pentru cultura in forma in care au venit de la Ministerul de Finante, in conditiile in care presedintele televiziunii, Alexandru Sassu, ceruse o suplimentare de 245 milioane de lei.

Sassu a motivat cererea prin faptul ca aceasta suma acopera macar o parte din investitiile necesare televiziunii. Printre investitiile necuprinse in actualul buget se numara cele legate de digitalizarea transmisiunilor, problemele sediilor studiourilor teritoriale, cel de la Iasi, de pilda, aflandu-se intr-o cladire inchiriata din care pot fi oricand dati afara, sau pentru gasirea unui loc adecvat pentru arhiva televiziunii, aflata la Jilava in conditii improprii, pentru dezvoltarea studiourilor teritoriale si pentru transmiterea sedintelor Camerei Deputatilor si Senatului.

Cu toate aceste cereri, comisiile au votat bugetul in forma in care a fost aprobat de Ministerul de Finante, la fel ca si in cazul Societatii Romane de Radio.

Presedinta SRR, Maria Toghina, s-a declarat multumita de acest buget, dar a cerut suplimentarea cu 3,8 milioane a sumelor atribuite pentru dezvoltarea unui radio dedicat minoritatilor nationale. Ea a precizat ca, practic, suplimentarea ar inseamna atat o dezvoltare a retelei tehnice, cat si o marire a emisiei de la doua la patru ore (in momentul actual exista o transmitere exerimentala de doua ore).

Totodata, acest post de radio ar trebui sa isi mareasca numarul de limbi in care este prezentat, de le doua la 11, printre care si limba roma. Toghina a precizat ca marirea numarului de limbi este o cerinta a Cartei europene pentru protejarea limbilor minoritatilor, adoptata si de Parlamentul Romaniei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News