Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Boicotarea produselor care-si fac reclama la Antena 3: Prima reactie de la Zuzu

Joi, 25 Februarie 2016, ora 17:22
37200 citiri
Boicotarea produselor care-si fac reclama la Antena 3: Prima reactie de la Zuzu
Foto: Facebook/Zuzu

Un prim brand a reactionat public, joi, dupa campania care indeamna la boicotarea produselor care-si fac reclama la Antena 3.

Reactia vine de la Zuzu, care transmite ca isi pretuieste consumatorii si nu sustine "nici ura, nici razboaiele, indiferent de formele pe care le imbraca, pentru ca distrug, dezbina si dezumanizeaza".

Petitie pentru boicotarea televiziunilor Intact, dar nu cum te-ai astepta

Zuzu nu face trimitere directa la plasarea de publicitate la Antena 3, insa mentioneaza ca se adreseaza tututor consumatorilor "indiferent de culoarea politica, de preferintele sportive, de apartenenta religioasa sau culturala, de optiunile media, de varsta, de inaltime, de greutate, de venituri". In mesaj, insa, nu se mentioneaza clar daca va lua vreo masura in cazul publicitatii difuzate de Antena 3.

"Buna sa va fie inima! Sunt Zuzu de la Albalact, sunt un brand suta la suta romanesc, exist de peste un deceniu, ma straduiesc sa aduc produse de calitate, am inovat si am dezvoltat piata de lactate din Romania, am devenit un brand cu care romanii se pot lauda si am in continuare planuri de investitii si dezvoltare. Pentru mine lucreaza o echipa frumoasa de profesionisti, intr-o fabrica mare din Alba - judetul care are una dintre cele mai bune cresteri economice din tara.

Sunt Zuzu si exist de peste un deceniu pentru TOTI consumatorii romani, indiferent de culoarea politica, de preferintele sportive, de apartenenta religioasa sau culturala, de optiunile media, de varsta, de inaltime, de greutate, de venituri. Sunt Zuzu si nu sustin nici ura, nici razboaiele, indiferent de formele pe care le imbraca, pentru ca stiu ca distrug, dezbina si dezumanizeaza. Sunt Zuzu si, ca multe alte brand-uri nationale, imi pretuiesc consumatorii si le multumesc pentru sprijinul de ieri, de azi si dintotdeauna!", se arata in mesajul postat pe Facebook Zuzu.

Reactia internautilor

Zeci de internauti au reactionat, la randul lor, si au indemnat Zuzu sa dea un raspuns ferm: fie sa-si retraga reclamele de pe Antena 3, fie sa respinga vehement boicotul.

"Draga Zuzu, banii pe care ii dai pe publicitate la Antena 3 exact asta fac: intretin ura si razboiul (social). Daca stii ca ura si razboaiele distrug, ca dezbina si dezumanizeaza, fa un gest simplu: nu le mai finanta. Sunt destule canale de comunicare prin care poti ajunge la consumatori. In schimbul celor citiva lei pe care ii vei pierde, temporar, daca nu mai finantezi linsajul mediatic, vei cistiga respect. Zuzu vrea respectul consumatorilor sai, nu? (Draga Zuzu, daca vei invata sa scrii si cu diacritice, chiar ca ai cistigat partida.) ", transmite un utilizator.

"Faceti un calcul. Platiti reclama la Antena 3 dar primiti si reclama pe post si antireclama pe facebook. Facebook bate. Asa ca platiti mai mult pt antireclama", arata un alt internaut.

Obey Antena 3

Internautii au creat si o pagina de Facebook - Obey Antena 3 - in care sunt prezentate brandurile care-si fac reclama la Antena 3.

Capturile facute in pauzele publicitare sunt insotite de mesaje ironice si de jocuri de cuvinte. De exemplu, la Loreal, sloganul pus de internauti e "Incepe in saloanele de tortura (in loc de coafura) ".

Incepe in saloanele de tortura

Posted by Obey Antena 3 on Thursday, February 25, 2016

La Strepsils, un alt brand care-si face reclama la Antena 3, sloganul atribuit de internauti e "Eficienti in santaje mediatice!".

Eficienti in santaje mediatice!

Posted by Obey Antena 3 on Thursday, February 25, 2016

Mii de oameni au semnat o petitie impotriva trustului Intact, care propune boicotarea prin decizia de a nu mai cumpara produsele care isi fac reclama la posturile respective de televiziune. Pe retelele sociale s-a viralizat un mesaj in care internautii sunt indemnati sa boicoteze unul dintre aceste produse, Zuzu, atat timp cat este promovat in calupurile publicitare Antena 3.

Avem puterea sa te controlam.

Posted by Obey Antena 3 on Thursday, February 25, 2016

Despre boicotul produselor Zuzu a scris joi si Sebastian Bodu in sectiunea de Invitatii Ziare.com.

"Si, pentru ca nu le putem boicota pe toate deodata, cineva a avut inspirata idee sa le boicotam pe rand, iar primul produs ales a fost laptele Zuzu, al companiei Albalact. Asadar ii avem, pe de-o parte, pe telespectatorii Antenei 3, carora li s-a cerut, de catre acest post, sa nu schimbe canalul in timpul difuzarii reclamelor si, pe de cealalta parte, pe cei care dezavueaza Antena 3, care nu vor mai cumpara laptele Zuzu.

Domnule presedinte Iohannis, daca boicotam laptele Zuzu, se cheama ca atentam la libertatea presei?

Cum, statistic, media celor care dezavueaza postul Antena 3 inregistreaza venituri mult mai mari decat media celor care il urmaresc, cred ca managerii companiei Albalact vor sti ca nu numarul celor care urmaresc reclamele conteaza, ci numarul celor care cumpara produsele.

Dupa ce Albalact isi va retrage reclamele de la Antena 3, asa cum e de asteptat, ca efect al acestei campanii, ceilalti clienti vor face cu siguranta acelasi lucru, pentru ca, dupa laptele Zuzu, va urma un alt produs, al altei companii", a notat Sebastian Bodu.

D.R.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Zuzu reactie boicot Antena 3, #boicot produse Antena 3 , #Antena 3