Apel catre marile companii: Boicotati Antena 3, B1 TV si Romania TV. Banii pe publicitate finanteaza manipularile

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 12:09 20914 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Frontline Club Bucharest a facut apel catre agentiile de publicitate sa boicoteze Antena 3, B1 TV si Romania TV si sa nu mai cumpere publicitate la aceste televiziuni pentru minciunile si dezinformarile pe care le-au transmis in legatura cu protestele fata de ordonantele privind gratierea si modificarile codurilor penale.

"Ca urmare a modului in care au fost relatate protestele desfasurate in Bucuresti si in alte orase din tara in seara de duminica, 22 ianuarie 2017, de catre televiziunile Romania Tv, Antena 3 si B1TV, a informatiilor false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica transmise de catre grupul celor trei institutii media, facem apel la intreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus mentionate", se arata in apelul Asociatiei Frontline Club Bucharest transmis pe Facebook.

Citeste si Protestele vazute la Romania TV: Tehnocratii si sorosistii, in strada. Iohannistii au batut un jandarm (Galerie foto)

Asociatia sustine ca a initiat acest demers, deoarece banii obtinuti din contractele de publicitate finanteaza campaniile de manipulare a opiniei publice, "purtate in interesul unor indivizi corupti, multi dintre ei cu condamnari penale si sunt campanii care submineaza statul de drept".

Reprezentantii asociatiei sustin ca prin boicotarea celor trei televiziuni si redirectionarea bugetelor respective catre institutii de presa independente ar duce la informarea corecta a cetatenilor.

"Totodata, sprijinind presa independenta, puteti ajuta la imbunatatirea calitatii presei romanesti. Va amintim ca in acest moment putinele institutii de presa care lucreaza in mod real pentru informarea cetatenilor se lupta, in cele mai multe cazuri, pentru supravietuire iar jurnalistii sunt platiti adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevarat nevoie de vizibilitate si fonduri pentru continuarea activitatii lor", incheie Asociatia Frontline Club Bucharest.

Vezi si CNA e somat sa urmareasca toate emisiunile din seara protestelor si sa sanctioneze derapajele

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News