Antenele pot emite de la Romexpo - CNA a aprobat noile sale studiouri

Marti, 22 Martie 2016, ora 13:47
4218 citiri
Antenele pot emite de la Romexpo - CNA a aprobat noile sale studiouri
Foto: site Antena 3

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa autorizeze noile studiouri de emisie si productie ale televiziunilor grupului media Intact, care sunt situate la complexul Romexpo din Bucuresti.

Astfel, Antena 3, Antena International, Antena 1, Zu TV si Happy Channel, care sunt detinute de trustul Intact prin intermediul societatilor Antena 3 SA, respectiv Antena TV Group SA, vor putea sa inceapa sa emita de la Romexpo si sa renunte la studiourile din soseaua Bucuresti-Ploiesti.

Decizia a fost luata cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta CNA, respectiv Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu (presedinte), Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu (vicepresedinte) si Radu Calin Cristea.

Antenele au vrut sa se mute din acest weekend. Membru CNA: Suntem niste gaste ca v-am crezut!

Totodata, marti, CNA a aprobat si modificarea sediului social al Antena 3 din cladirea din Bucuresti-Ploiesti, numerele 25-27, intr-o cladire din Bulevardul Ficusului, numarul 44A.

Sorin Alexandrescu, Chief Executive Officer (CEO) al Antena Group, a declarat, in sedinta de marti a CNA, ca Romexpo este o solutie tranzitorie, Iride Business Park din bulevardul Dimitrie Pompeiu din Bucuresti urmand sa fie din aprilie sediul definitiv al studiourilor televiziunilor Intact. In acest sens, urmeaza sa fie solicitat la momentul respectiv acordul CNA.

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

Antenele au iesit in strada, Fiscul le scoate sediile la licitatie: "Domnule Ciolos, Basescu este presedintele dvs!?"

Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)

Alexandrescu a spus ca a decis sa apeleze la aceasta solutie tranzitorie dupa o intalnire din 18 februarie cu membrii CNA si dupa ce reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) nu au raspuns solicitarilor grupului Intact, care a dorit sa isi exercite dreptul de preemptiune pentru a achizitiona spatiul din Bucuresti-Ploiesti, in care isi desfasoara activitatea pe baza unor contracte de inchiriere.

"Dupa intalnirea cu dumneavoastra am avut o intalnire cu reprezentantii ANAF, la foarte scurt timp, in care nu am primit nicio solutie pentru toate solicitarile noastre transmise anterior acestora. In schimb, ni s-a solicitat sa facem un material explicativ cu privire la argumentele pentru care facem acea solicitare, era vorba de acel termen de noua luni de zile (in care trustul Intact si-ar fi putut muta definitiv studiourile, n.red.).

La respectivul document ni s-a raspuns cu doua actiuni in instanta, una dintre ele privind blocul turn (al Intact, n.red.) si cea de-a doua privind locatia din Bucuresti-Ploiesti, al carei termen in instanta este peste doua zile", a mai spus Sorin Alexandrescu.

Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

ANAF merge mai departe: Cere in instanta evacuarea fortata a Antenelor

Acesta a afirmat ca noua structura din Iride Business Park in care vor fi mutate definitiv sistemele de productie si emisie ale Intact va fi disponibila din 29 aprilie.

Dorina Rusu, membru CNA, a aratat ca grupul Intact a reusit sa isi mute studiourile foarte repede si nu a avut nevoie de noua luni, adaugand ca "imensul scandal mediatic" care a fost facut de reprezentantii trustului in acest context a fost o "mare problema".

"Eu nu l-as califica sub nicio forma scandal mediatic. Acel termen de noua luni nu reprezinta nicio eroare (...) Am luat o masura extraordinara pentru ca acest trust sa nu se inchida", a raspuns Sorin Alexandrescu, referindu-se la mutarea televiziunilor Intact la Romexpo si precizand ca aceasta "solutie tranzitorie" este vizibila.

"Sunt foarte multe nesincronizari, distorsionari de sunet", a sustinut Alexandrescu.

Demersurile trustului Intact pentru mutarea la Romexpo au fost facute dupa ce ANAF a notificat, in februarie, televiziunile acestui grup sa paraseasca actualul sediu. Decizia ANAF a venit in contextul in care, in august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare pe fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Pentru recuperarea prejudiciului total in acest dosar, care este de aproximativ 60 de milioane de euro, instanta a dispus confiscarea mai multor imobile, printre care si sediile televiziunilor Intact.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Antena mutat Romexpo aviz CNA , #Antena 3
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
https://www.youtube.com/watch?v=8G2fi3TYwzs...?
Poza Mucianceai
Mucianceai
rank 2
Doamne,cat poate sa ne iubeasca Femeia asta ! A intrat in fibrilatii